Craig Wright újév első napján 1 millió BTC privátkulcsát kaphatja meg

A Wright és Kleiman között zajló jogi vita tovább folytatódik, mivel állítólag 2020. január 1-jén Wright 1 millió bitcoin eléréséhez szükséges privátkulcsot kap. Ha valóban megszerzi őket, már csak az a kérdés, hogy miként fog velük rendelkezni és az milyen hatással lesz a bitcoin árára.

Craig Wright-nak már nagy rutinja van a kriptotérben zajló jogi csatákban. Ide sorolható az a jogi vita is, amely közte és korábbi üzleti partnere David Kleiman között alakult ki. Állítások szerint ők ketten több, mint egymillió bitcoint bányásztak ki még évekkel ezelőtt. David halála után testvére, Ira Kleiman viszont azzal vádolta meg Wright-ot, hogy az ő részüket ellopta.

Korábban a Kleiman család már megnyert egy pert az amerikai bíróságon. Bruce Reinhart bíró ugyanis elrendelte, hogy Wright továbbítsa a család részére a kibányászott bitcoinok felét, amelynek értéke ma körülbelül 4 milliárd dollár. Wright azt állította, hogy a coinokat egy seychelles-szigeteki Tulip Trustban tárolták, amihez nem férhetett hozzá.

Holnap, azaz 2020. január 1-én azonban Wright állítólag megkapja a privát kulcsokat. Ez azt jelentheti, hogy közel 1,1 millió bitcoint vagyis 8 milliárd dollár értékű BTC-t fog megkaparintani.

Ha úgy dönt, hogy eladja a kriptovalutákat, a közösség szerint az katasztrofális hatással lenne a bitcoin árára. Akár az egész kriptopiacot megrengethetné. Másfelől viszont a Bloombergnek azt nyilatkozta nemrég, hogy nem biztos abban, hogy az információ megérkezik hozzá. Hozzátette azt is, hogy inkább megtartja a bitcoinokat.

“Nem áll szándékomban a családom BTC-jétől megszabadulni, mint ahogyan azt egyesek szeretnék, hiszen az iparban ez sok embernek fájna”, jelentette ki Wright.

Wright és a folyamatos csatározások

Craig Wright a kriptoközösség egyik legellentmondásosabb szereplője, aki már többször azt próbálta bizonygatni, hogy ő Satoshi Nakamoto, a bitcoin feltalálója.

A kriptovaluta közösség nagy része továbbra se hisz Wright-nak  és gyakran bojkottálják azokat az eseményeket, amin részt vesz. A Litecoin alapítója, Charlie Lee nyíltan kijelentette, hogy “sokan ígéretet tettünk arra, hogy nem veszünk részt olyan konferencián, amire a Faketoshi [Craig Wright] hívott meg minket”.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) pedig azt mondta, hogy ő sem hiszi azt, hogy Wright lenne a bitcoin atyja. A Binance alapítója és vezérigazgatója már korábban jelezte, hogy Wright egy csaló és ő nem az igazi Satoshi Nakamoto.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.