Az Egyesült Királyság bírósága befagyasztja Craig Wright vagyonát

Az Egyesült Királyság legfelsőbb bírósága Világszintű Befagyasztási Végzést adott ki Craig Wright informatikus és üzletember vagyona ellen.

Wright további jelentős jogi költséggel nézhet szembe, miután a korábbi perek mellett elvesztette a Peter McCormack elleni jogi csatát is.

A bíróság szerint Wright nem Satoshi

A Világszintű Befagyasztási Végzés (WFO) célja, hogy megakadályozza a vagyontárgyak átruházását, mivel Wright a közel 2 millió dollárjának elrejtésével elkerülhetné a jogi költségek megfizetését.

A jelentős kifizetésre váró összeg a McCormak elleni perből, és az eljárás során tanúsított tisztességtelen magatartásból keletkezett. A kettejük jogi csatája 2019-ben kezdődött, miután McCormack YouTube videókon és tweeteken keresztül vádolta csalással a vállalkozót.

Craig Wright 2016-óta állítja magáról, hogy ő Satoshi Nakamoto, a Bitcoin BTC Price BTC Price feltalálója. Az üzletember mindent el is követett azért, hogy ezt bebizonyítsa. 13 Core-fejlesztőt perelt be, és a Bitcoin fehér könyv szerzői jogait is a magáénak vallotta. Az állítások azonban sorra elbuknak, és egyre egyértelműbb, hogy az egész egy jól megfontolt hazugság lehetett.

Egy másik jogi csatározás a COPA iparági csoport ellen zajlott. A számos sértett alperesből álló csoport, legalább 50 bizonyítékot nyújtott be, és hamisítással vádolta Wrightot.

Wright kitalált egy egész életrajzi történetet, és ennek alátámasztására egyik részletet a másik után hamisított dokumentumokkal állította elő.

– Jelentették ki a COPA ügyvédei a záró érvelés során.

A bizonyítékok mérlegelése után a bíróság úgy döntött, hogy Wright nem Nakamoto. Ezzel ért véget a szellemi tulajdonjogokért folytatott harc, amelynek hatalmas következményei lehettek volna az egész ökoszisztémára.

Jelentős vagyon kerül befagyasztásra

A bíróság egy korábbi ítéletében megállapította, hogy Wright szándékosan adott félrevezető bizonyítékokat. A legutóbbi per végén mindössze 1 font névleges kártérítést kapott, annak ellenére, hogy a bíróság elismerte, hogy McCormack megjegyzései negatívan károsították a hírnevét. Ezt követően a fellebbviteli bíróság fenntartotta az ítéletet, rámutatva Wright megtévesztő magatartására a bírósági eljárás során.

Dr. Wright a múltban többször sem teljesítette a rendelkezésekben személyére kiszabott pénzbeli fizetési kötelezettségeit.

– olvasható a márciusi ítéletben.

A bíróság megjegyezte, hogy Craig Wright a cégeinek részvényeit egy offshore társaságba helyezte át nem sokkal azután, hogy ellene született ítélet a bíróságon. Ez komoly kérdéseket vetett fel a pénzügyi felelősség esetleges kijátszásával kapcsolatban.

Így nem meglepő, hogy Mellor bíró már korábban is a vagyontárgyak befagyasztása mellett döntött. Ennek oka, hogy a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy Wright külföldre helyezi át a vagyonát, hogy elkerülje a perköltségek kifizetését. Csak a COPA jogi költségei már márciusban elérte a 6,7 millió fontot, a McCormack ügy pedig további terhet róhat a vállalkozóra.