‘Cryptokicks’ néven dobhat ki kriptopénzt a Nike

A Nike védjegy-bejelentést nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalához a ‘Cryptokicks‘ márkára. A dokumentum alapján a vállalat előreláthatólag saját kriptovaluta és ahhoz kapcsolódó szolgáltatás bevezetését tervezi.

Saját kriptovaluta bevezetését tervezi a Nike

A népszerű sportszermárka Nike levédeti a ‘Cryptokicks’ márkát.

A dokumentum alapján a vállalat bona fide szándéka, hogy a márkát a kereskedelemben hasznosítsa.

A dokumentumból kiderül, hogy a Nike a pénzügyi szolgáltatások terén fogja felhasználni a márkát, pontosabban megnevezve, mint egy közösségi digitális token.

A védjegy ügyvéd Josh Gerben elmondása szerint:

Kell lennie mögötte egy üzleti modellnek. Ha csak azért adsz be dolgokat, hogy beadj dolgokat, akkor haszontalanul feltorlódik a védjegyrendszerben. A Nikenak nincs nagy múltja a szabadalmak és védjegyek terén.

Az ügyvéd hozzátette, 30 napos a fellebbezési periódus. Amennyiben elfogadják, akkor a Nike védjegyévé válik a “Cryptokicks” név négy évre, amely idő alatt egy kereskedelmi terméket kell bevezetnie rá.

Gerben hozzátette:

Kereskedelmi értelemben használnod kell a védjegyet, hogy megtarthasd a jogokat.

Fél lábbal a blokkláncban?

Jelenleg még nem tisztázott, hogy a Nike hogyan szeretné használni a kriptopénzt és pontosan milyen célt is szolgálna. Ugyanakkor a dokumentumban többször is kihangsúlyozásra került, hogy a kriptopénzt a közösség tagjai fogják használni.

Ezek alapján a Nike szándéka, hogy a Cryptokicks kriptopénzt egy zárt közösségi ösztönző program keretében használják.

Érdekességképpen a népszerű márka azt is felfedte a HyperAdapt újratölthető edzőcipőit. Talán a szabadalom egyfajta ösztönzőrendszerre utal az ilyen edzőcipőket viselő emberek számára. A Nike kriptodeviza egyfajta jutalmazási mechanizmusként szolgál, bár ezen a szinten még túl korai megmondani.

Nike

A saját kriptopénz elindítása mellett a sportszermárka több kapcsolódó terméket és szolgáltatást is létrehozott. A dokumentum egyik szakasza a következőket tárgyalja:

Online piactér, nevezetesen kriptodeviza vevőknek és eladóknak, online piactér működtetése lábbeliknek és ruházatnak, online kiskereskedelmi áruházak.

A vállalat egyben egy kriptopénz szoftver és hardver tárca bevezetését is tervezi a mobilos alkalmazások mellett kriptogyűjtemények, kriptoműtárgyak és applikációs tokenek generálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük