Meghackelték a Cryptopia tőzsdét, eltűntek az ügyfélletétek

Egyelőre még sok részlet tisztázatlan a hacktámadás kapcsán, de a tőzsde közleményében “jelentős veszteséget” emleget.

2019 első hacktámadása

Az új-zélandi kriptotőzsde Cryptopia a mai napon jelentette be a támadást. A hivatalos Twitter csatorna szerint a támadás január 14-én érte, a kár magnitúdóját ugyanakkor nem részletezték.

A tőzsde határozatlan időre minden kereskedési aktivitást felfüggesztett.

“Amint munkatársaink jelezték [a lopást], a tőzsdén karbantartást eszközöltünk mindaddig, míg ki nem értékeljük a kár nagyságát,” áll a hivatalos tőzsdei bejegyzésben.

A tőzsde munkatársai már értesítették az új-zélandi hatóságokat és szorosan együttműködnek az ország high tech bűncselekményeire szakosodott egységeivel.

“A munkatársaink értesítették a megfelelő kormányzati hatóságokat, beleértve az új-zélandi rendőrséget és a high tech bűnmegelőzési egységet, melyek közösen és aktívan nyomoznak az ügyben és mint komoly bűncselekmény kezelik tanácsokkal ellátva minket.”

A Cryptopia minden aktivitást felfüggesztett 24 órával ezelőtt mialatt a hivatalos bejelentés előtti órában még “nem tervezett karbantartási munkálatok” ürügyén függesztette fel az kereskedést.

“Elszántak vagyunk, hogy amilyen gyorsan csak lehet megoldjuk a helyzetet és mindenkit értesítsünk a következő lépésekről,” biztosították ügyfeleiket és a közösséget.

A Cryptopia közösség szkeptikus

Érthetően a közösség nem reagált túl boldogan 2019 első kriptotőzsde hackjére. Sokan megkérdőjelezték a tőzsde biztonsági eljárásait és az ügyfélletétek védelmére tett intézkedéseit, mások egyenesen exit stratégiának nevezték, azaz, a tőzsde maga tulajdonította el a letéteket és így tervez kilépni a kriptogazdaságból és meglépni az ügyfelek vagyonával.

“Érdekes, hogy medveszezonban történik mindez, mikor a kis tőzsdék igyekeznek a felszínen maradni és agresszívan az összes kriptoprojektben résztvevőnek, hogy fizessék be a listázási díjaikat a listázásért cserébe” – írja WhalePanda influenszer.

A hack időzítése szintén sok kérdést felvet, ugyanis egy nappal később, január 16-án várható a második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta, az Ethereum hálózatfrissítése, a Constantinople.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük