Májusban indul a “Cryptos” című sorozat gyártása

A Miamiban megrendezésre kerülő észak-amerikai bitcoin konferencián Hollywood is képviseltette magát, melyen kedden egy meglepetés látogatás keretében Kevin Connolly is részt vett. A HBO-sorozat Törtetőkben játszó színész-rendező a konferencián jelentette be a “Cryptos” sorozat munkálatainak megkezdését. Connolly reménye, hogy sorozattal a nézők jobban megértik a kriptovaluták innovatív ökoszisztémáját.

A Cryptos sorozatot Connolly mint rendező fogja jegyezni, de színészként is szerepet kap. A sztori kissé hasonlít a Szilícium-völgy című sorozatéra, csak épp kriptós körítéssel: egy fiatal startup történetét követi, mely egy kriptovaluta alapú szórakoztató platform fejlesztésén dolgozik.

A film producerei közt lesz Jason King és Erik Sords akik az Academy School of Blockchain nevű akkreditált blokklánc fejlesztői akadémia tulajdonosai. King egy floridai hajléktalanszálló alapításáról is ismert, melynek működését kriptovaluta adományokból fedezik.

“A sorozatot az American Cinema International rendezi és pillanatnyilag az előgyártási munkálatokat végezzük,” részletezte King a news.Bitcoin.com oldalnak. “Hat hónappal ezelőtt csatlakoztam a csapathoz miután elolvastam a forgatókönyvét és segítettem az első évad sztorijának felépítésében — Reményeink szerint májusban elindulhat a forgatás.”

Erik Sords társproducer a film sztorijához hasonlóan egy “decentralizált világstudiót” fejleszt, a Dionysia-t. A “Cryptos” bemutatja milyen nehéz terep a filmfinanszírozás és emiatt fordul egy startup a kriptókhoz. A csapat digitális pénzekkel kívánja finanszírozni a projektjét ahhoz, hogy egy peer-to-peer filmstúdiót hozzanak létre, hasonlóan a valós életből vett Dionysia. Connolly szerint az emberek félnek felismerni a kriptovaluták hasznosságát mert egyszerűen nem értik. “Az emberek mint én még mindig tanuljuk, de a kíváncsiság itt van,” magyarázta Connolly.

A Töretők főszereplője szerint:

[Sords és King] a mainstreamben szeretné látni a kriptovalutákat a kriptók jobbulása érdekében én meg csak egy filmrendező vagyok, aki szeret menő sztorikat mesélni és menő karaktereket felfedezni — Számomra kapcsolatokról és barátságokról szól — Emiatt kapcsolnak be az emberek és kezdik el nézni.

Májusban indul a "Cryptos" című sorozat gyártása
Kevin Connolly jobbról.

Connolly-nak tetszett az is, hogy olyan szedett-vedett színészgárda gyűlt össze, akik [email protected] a fennálló intézményre” és be akarják venni egész Hollywood-ot. A floridai TNABC konferencia volt az első, mikor bemutatták a közösségnek a filmet. A készítők terve, hogy az első évadban 10 részt készítsenek. Reményeik szerint az Amazon Prime és a Netflix is átveszi tőlük a sorozatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.