Csendben, a háttérben több millió darab tokent oldott fel egy fejlesztő

Az egyik altcoin tokenjeit a fejlesztők úgy tűnik, feloldottak vasárnap reggel. Nagy mennyiségben vált elérhetővé GMT token, de csendben, a háttérben történt a frissítés.

Több, mint 15 millió dollár értékű GMT tokent oldottak fel

Az Arkham Intelligence arról számolt be, hogy a STEPN vasárnap reggel elképesztő mennyiségű, 79,203 millió darab GMT tokent oldott fel. Ezeknek a tokeneknek a teljes értékét körülbelül 15,9 millió dollárra becsülik.

A feloldott GMT tokenek átkerültek egy másik multisig címre. Konkrétan a 0x2D…C406 címre.

A múltbeli tevékenysége ennek a tárcacímnek azt jelzi, hogy a STEPN az ideérkező tokeneket osztja szét. Különböző tőzsdékre továbbítják majd azokat, beleértve a vezető platformokat, például a Binancet is.

A kriptovaluta tárca, amelybe a tokeneket a feloldás után küldték, a cikk írásakor 18,53 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Teljes egészében csak GMT tokenekből állt.

A GMT, amely egykor a „move-win” trend egyik vezető altcoinja volt, 427 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. A csúcson a piaci értéke 2,28 milliárd dollár volt. A token rekordokat döntött az előző bikapiac során, amikor szinte minden altcoin minden idők legmagasabb árfolyamára tört. Azóta azonban elvesztette értékének 95%-át.

Több token feloldására is sor került az utóbbi hetekben

A token unlock, vagy token feloldás egy olyan folyamat, amelynek során a korábban zárolt tokenek bekerülnek a kezdeti befektetők, csapattagok vagy partnerek privát kriptopénztárcájába, és szabadon kereskedhetővé válnak a piacon. Ez általában jelentős hatással szokott lenni az adott kriptovaluta árára.

A tokeneket azért zárolják, hogy az előértékesítés és forrásgyűjtési szakaszban a befizetett összegek a fejlesztői csapat rendelkezésére álljanak. Azaz sok esetben a tokeneket nem lehet eladni, csak egy bizonyos időkorláton túl – azért, hogy ne a rövidtávú befektetésre ösztönözzék a finanszírozókat.