Csökken a blokklánccal kapcsolatos befektetések száma

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A The Block blokklánccal és kriptoprojektekkel foglalkozó oldal kutatása alapján az elmúlt 7 hónapban folyamatosan és jelentősen csökkent a blokklánccal kapcsolatos befektetések száma. Aggodalomra azonban talán nincs nagy ok: az összes befektetésre szánt összeg dollárértéke még így is pozitív változást mutatott az elmúlt hónapban.

Tavaly ilyenkor még 100 felett volt a befektetések száma

A The Block frissen kiadott kutatása főként a koronavírus hatásait szerette volna megvizsgálni a blokklánccal kapcsolatos befektetésekkel kapcsolatban, azonban a vírushelyzet előtti időszakról is értékes összefüggéseket tudtak publikálni. Adataik szerint az idén májusban történt blokklánc befektetések száma ugyanis mindössze 44 volt – ami jelentős csökkenést mutat, ha azt is megnézzük, hogy ez tavaly ilyenkor még 104 befektetési egyezményt takart ugyanebben a hónapban.

A változás azonban nem hirtelen következett be, ha megnézzük, hogyan alakult a helyzet az elmúlt évben hónapokra lebontva. Bár tavaly júniusban 121 befektetéssel csúcsosodott a támogatott projektek száma, azonban ezt követően folyamatos csökkenést figyelhetünk meg, főként az elmúlt 7 hónapban. Egy jelentősebb esést az év elején is láthatunk: tavaly decemberben 84 befektetést számolt össze a Block, míg adataik alapján januárban mindössze 65 blokklánccal kapcsolatos befektetés történt meg. A koronavírus globális kirobbanása sem javított valószínűleg a helyzeten: márciusban még 51 befektetést tudtak felmutatni, azonban mind áprilisban, mind májusban 50 alá csökkent ezeknek a száma a Block felmérése alapján.

A The Blocknál dolgozó John Dantoni azonban fontos információval egészített ki az amúgy meglehetősen borús képet. Ő ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a befektetések száma az elmúlt hónapokban erősen csökkenő trendet mutatott, a konkrét dollárértéküket eltekintve a változás továbbra is pozitív tendenciát takar. Dantoni azt is hozzátette, hogy „ez a tendencia azt is mutathatja, hogy a befektetők inkább koncentráltabb és nagyobb befektetéseket preferálnak a több, rizikós befektetés megtétele helyett.”

Ezt a magyarázatot támasztja még alá az is, hogy a medián befektetések a korai szakaszban lévő projekteknél is jelentős növekedésen mentek keresztül. Idén májusra már ez a mutató is elérte a 10 millió dolláros összeget.

banner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.