Csúcson a bitcoin derivatív kereskedés, a Bakkt aratott

Ahogy csúcsokat dönt a bitcoin, vele együtt csúcson a származtatott termékek piaca is.

A nemzetközi részvénytőzsdéket is működtető Intercontinental Exchange (ICE) leányvállalata a Bakkt újabb csúcsot jelentett a platformon keresztül kereskedett ügyletek tekintetében. A Bakkt számos intézményi befektetőt is kiszolgál, emiatt úgy tűnik a mostani árfolyam emelkedést már a nagyobb piaci szereplők sem hagyhatták ki.

Július 28-án összesen 11506 ügyletet kötöttek a határidős bitcoin termékre, ami a korábbi rekordhoz képest 85%-os emelkedés. A mai napi lejárattal pedig újabb rekord dőlt meg 11706 ügylettel. Ez több, mint 125 millió dollárral több bitcoin kereskedési volumen egy nap alatt.

A Bakkt fizikai teljesítésű BTC határidős ügyleteket kínál, szemben a piac legtöbb szereplőjével, ahol csak az elszámolási árfolyam különbözetet írják jóvá az ügylet lejáratakor.

A Skew portál elemzése szerint nem a Bakkt volt az egyetlen kereskedési platform, ahol csúcsok dőltek meg. A Chicago Mercantile Exchange, a CME határidős ügyleteinél is jelentősen megnövekedett az érdeklődés. A napon belüli nyitott pozíciók száma elérte az 1,3 milliárd dollárt. A CME-n 25493 határidős ügyletet kötöttek hétfőn.

A grafikon alapján hétfőn volt a legnagyobb a kereskedési aktivitás a bitcoin derivatívák piacán. Több hónapja nem volt ekkora lekesedés a származtatott termékek iránt, ami nem is csoda, hiszen hetek óta csak lefelé csorgott a volatilitás, anélkül pedig nem éri meg ezekkel a termékekkel kereskedni. Kedden láthatóan alább hagyott a lelkesedés, de még így is jelentősen meghaladta a forgalom az elmúlt hetek átlagát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük