A Cardano egyre bővülő tartalékai fellendülést sejtetnek

A Cardano kincstára 1,5 milliárd ADA tokent halmozott fel, több mint 720 millió dollár értékben. Ez a forgalomban lévő kínálat több mint 4%-át teszi ki.

A Cardano tartaléka, vagy másképpen kincstári alapja az ökoszisztéma fejlődésének elősegítésére szolgál.

A Cardano, a többi blokklánc-projekttel ellentétben, nem rendelkezik bányászokkal, hogy meghatározzák jövőbeli fejlődését – ez a feladat az ADA tulajdonosok felelőssége. Amikor a hálózat funkcionalitásának új változtatását vagy fejlesztését javasolják, az ADA-tulajdonosok a tokenjeikkel szavaznak ezekre a javaslatokra. Ez azt jelenti, hogy a Cardano egy teljesen decentralizált projekt, amelyet a token birtokosok irányítanak, ők dönthetnek a platform jövőjéről, és ők diktálhatják a Cardano kincstári alapjainak felhasználását is.

A múlt hónapban a kincstár dollárértéke rövid időre meghaladta az 1 milliárd dollárt. Dan Gambadello, a Crypto Capital Venture YouTube-csatorna házigazdája úgy fogalmazott, hogy a kincstár “egy önfenntartó ökoszisztéma alapvető pillére”.

A kincstár dollárértékének a piaci dinamikának köszönhető ingadozásai ellenére az ADA tokenek felhalmozása folyamatosan emelkedett.

A megfigyelők ezt a növekedést a Cardano fokozódó hálózati aktivitásának tulajdonítják. A kincstár ugyanis a tranzakciós díjakból és a blokkjutalmak egy részéből halmoz fel pénzeszközöket. Ez a struktúra felhatalmazza a közösséget, hogy javaslatot tegyen és szavazzon a kincstár finanszírozására jogosult projektekről.

Az elemzők a Cardano fellendülésére számítanak

Ezzel párhuzamosan a BeInCrypto korábban arról számolt be, hogy az ADA bullish trendbe léphet. Ali Martinez, technikai elemző, a Cardano történelmi teljesítményére hivatkozott, és egy figyelemre méltó fellendülés lehetőségét sugallta.

“Amikor a Cardano MVRV-aránya legutóbb -22% alá süllyedt, az ADA árfolyama több mint 75%-kal emelkedett. Mivel az ADA MVRV Ratio ismét -22% alá került, újabb lenyűgöző fellendülésre számíthatunk” – magyarázta Martinez.

A szélesebb kriptopénzpiacon uralkodó bullish hangulat tovább támogatja a Cardano felfelé ívelő pályájával kapcsolatos várakozásokat. A Bitcoin feleződését követően a legtöbb elemző jelentős piaci rallyra számít.