Csúnyán lebőgött a Sensei, a Binance AI-botja

A Binance nemrég bejelentette Sensei nevű mesterségesintelligencia-rendszerét, amely a Binance Academy kiegészítője. Újságírók tesztnek vetették alá, de arra jutottak, hogy nem túl intelligens és nem túl hasznos, sokat hibázott. Igazán nagy szégyen az volt, hogy jól működő érmének írta le a Terra USD-t.

A Binance bejelentette a Sensei-t, az OpenAI ChatGPT integrációját a Binance Academy-be. A Protos portál úgy döntött, hogy feltesz neki néhány kérdést és dokumentálja a válaszokat. Az első kérdésük egyszerű és egyértelmű volt: Mi a Binance anyavállalata?

A válaszban a robot a Binance Labs, a Binance Academy és a Binance Ecosystem Fund cikkeire mutató linkeket adott meg,

amelyek közül azonban egyik sem nyújtott információt arról, melyik a Binance anyavállalata.

A Sensei kényes kérdésekre nem felel

Megkérdezték, hogy legalább mondja meg, melyik országban van az anyavállalat? De erre is csak mellébeszélés érkezett.

Az én szakterületem a Binance Academy és a kriptopénzekkel kapcsolatos általános ismeretek közölte a mesterséges intelligencia.

Erre azt kezdték firtatni, miért tartja a Binance a vállalati kriptopénzeket ugyanazokban a tárcákban, mint az ügyfelek kriptopénzeit? A Sensei erre sem adott közvetlen választ, ehelyett több cikkre hivatkozott, köztük olyanra, amely a bizományosi és nem bizományosi őrzés kérdéseit taglalta. (Custodial versus non-custodial tárcák.) Valamint arról, hogy mi a teendő, ha a kriptódat rossz Binance-blokkláncra utaltad át.

Vajon Craig Wright lenne Satoshi Nakamoto?

Erre a Sensei már megfelelően válaszolt.

Nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy Craig Wright lenne-e Satoshi Nakamoto. Satoshi Nakamoto valódi személyazonossága továbbra is ismeretlen.

Azután: miért állt le a Binance Smart Chain 2022 októberében? Az AI nem túl segítőkészen válaszolt több, a BNB-ről szóló cikkel.

Összefoglalt egy jogi szöveget

Ez után felvetették neki, mit jelent a “Report of Investigation Pursuant to Section 21(a) of the Securities Exchange Act of 1934: The DAO” vizsgálati anyag a kriptovaluták és az értékpapírok kapcsolatáról. Úgy tűnt, hogy itt a Sensei egész pontosan össze tudta foglalni a jelentés tartalmát.

A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy a DAO tokenek értékpapírok, és a szövetségi értékpapírtörvények hatálya alá tartoznak. Azt is megállapította, hogy más kriptovaluták vagy digitális eszközök is értékpapírnak tekinthetők, attól függően, hogy milyen sajátosságokkal rendelkeznek, és hogyan értékesítik és használják őket.

Mi volt a Bitcoin-értéktúlcsordulási incidens?

A Bitcoin “value overflow” incidense egy 2010 augusztusában bekövetkezett szoftverhiba volt, amelynek következtében 184 milliárd BTC jött létre a semmiből. A hibát gyorsan kijavították, és a blokkláncot visszaállították korábbi állapotába, hogy a csalárd tranzakciókat kitöröljék, biztosítva a Bitcoin-hálózat integritását.

Mesterséges intelligencia Magyarországon

A válasz korrekt volt, bár kérdéses, hogy a tranzakciók csalárdak voltak-e vagy sem, mivel a protokoll implementációja tulajdonképpen megengedte azokat – állapította meg a Protos portál.

A következő, szintén nem könnyű kérdésük az volt:

Működhetnek-e az algoritmikus stabilcoinok

A Binance Sensei kijelentette, hogy igen, pedig ezen a szakemberek is komolyan vitáznak (és számos ilyen érmének ingadozott az értéke a ez elvártnál sokkal jobban a múltban). De igazán nagyot akkor hibázott az AI, amikor megkérdezték, vannak-e jó példák a működő algoritmikus stabilcoinokra.

Az egyik példa egy működő algoritmikus stabilcoinra a TerraUSD (UST), amely a Terra ökoszisztéma része. Az UST az amerikai dollárhoz van kötve, és algoritmusok, ösztönzők és piaci erők kombinációját használja az árstabilitás fenntartására.. A 2020-as bevezetése óta nagyfokú stabilitást ért el, és a DeFi ökoszisztémában széles körben elterjedt.

A Sensei keresőmotornak jó lesz

Ennél nagyobb bakot nem is lőhetett volna, hiszen tavaly májusban a Terra-rendszer összeomlása óriási veszteségeket okozott és csődhullámot indított el a kriptovaluta-piacon. (A ChatGPT 3-as csak 2021-ig keletkezett információkat tartalmaz a szerk.)

A Sensei, mint sok más chatbot, nem különösebben pontos vagy éleselméjű (“insightful), ehelyett elsősorban a Binance Academy meglévő cikkeinek keresőmotorjaként szolgál állapították meg az újságírók.

Kapcsolódó cikkeink:

Még fel sem ocsúdtunk a ChatGPT 3-ból, máris itt a GPT-4

Elon Musk a ChatGPT felfüggesztésére buzdít, miközben saját chatbotot fejleszt

Ismét itt a Bitcoin Kebab, vendége a Binance Community Managere

Németország vizsgálatot indított az OpenAI ellen

(A címlapképen a Binance alapítói.)