Csütörtökön bitcoin a Big Bang Theoryben – 12 millió néző ismerkedhet a kriptopénzekkel a sitcomból

Az egyik  legnépszerűbb amerikai sitcom, a Big Bang Theory csütörtökön a bitcoinnak szentel egy részt. Az epizód révén 12 millió – laikus – néző ismerkedhet meg a kriptopénzekkel egy pillanat alatt.

Bitcoin a Big Bang Theoryben

A Big Bang Theory vagy magyarul Agymenők címen futó sorozatban fog megjelenni a bitcoin, melyet a héten csütörtökön, 2017. november 30-án közvetítenek majd. Valójában az egész epizód egy bitcoinnal kapcsolatos történeten alapul. A csapat ugyanis egy értékes kriptopénzzel teli laptopot talál.

Spoiler nélkül nem is akarunk többet megosztani a történésekről, a rész promó videója itt megtalálható.

A Big Bang Theory egy népszerű amerikai televíziós sitcom a CBS csatornán.  A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él egy bérelt lakásban a két főszereplő Caltech-tudós: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két legjobb barátjuk is állandó szereplője a sorozatnak: Howard és Rajesh. Howard mérnök és Rajesh pedig asztrofizikus a Caltechen. A négy zseni gondolkodásmódja és „kockasága” merőben eltér az átlagos életet élő emberek életvitelétől, ami a poénok egyik fő forrásává válik.

A sorozat gyorsan nagy nézettséget ért el, mostanra, a 11. évad minden részét már több, mint tízmillióan várják hétről hétről.

12,6 millió néző hallhat a bitcoinról közérthető formában

Várhatóan több, mint 12 millió nézőt tud leültetni a képernyők elé a Big Bang Theory következő része – akár többet is, ha a kriptoközösség egy része csak emiatt pillant bele a sorozatba.

Még 12 millió bitcoin felhasználó?Sokan izgatottan várják az epizódot, hiszen a CBS TV csatorna – és a letöltések – révén számos olyan néző ismerkedhet meg a kriptopénzek fogalmával, akik eddig nem ismerték a bitcoint egyáltalán. Mivel a részt szintet teljes egészében a bitcoinnak szentelik, bizonyára kitérnek majd a bányászat és a kriptopénz tárcák fogalmára is. Így könnyen emésztető, vicces módon kerülhet közel több millió laikus a bitcoinhoz és a kriptopénzekhez. Vannak akik szerint emiatt jelentős kereslet is jelentkezhet a bitcoin piacán a népszerűség növekedése miatt.

Amikor a Big Bang Theory epizódját forgatták, amikor a bitcoin átlagosan 5000 dollár volt. Mára az árfolyam majdnem megduplázódott, több, mint 9 000 dollárért lehet bitcoint venni.

A története során a bitcoin számos televíziós adásban szerepelt már az utóbbi években. Többek közt a The Good Wife, Mr. Robot, a Simpsons, és még a Jeopardy is megemlítette már a bitcoint. Ezen a héten a bitcoin a Big Bang Theoryben minden bizonnyal még nagyobb figyelmet kaphat, mint eddig valaha. A szórakozás tehát garantált – minden téren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük