Bitcoin Black Friday a kriptovilágban – lesz akciós bitcoin is?

A háladást követő pénteken az egész nyugati világ Black Friday lázban ég. Mindenki tűkön ülve várja, hogy az üzletek jobbnál jobb akcióiban részt vehessen. Nincs ez másképp a kriptovilágban sem, ugyanis egyre több bolt fogad el kriptopénzeket. Akciók itt is lesznek, kérdés inkább az, hogy elköltsük-e az épp 8000 dollárt érő bitcoinjainkat vagy sem?

Ledger Nano S - The multi-currency hardware wallet

A Bitcoin Black Friday már hagyomány

Akciók bitcoinértÉvek óta visszatérő hagyománnyá kezd válni a Bitcoin Black Friday oldal. Jon Holmquist 2012 óta gyűjti a bitcoinban elérhető akciókat. Bárki feltölthet akciókat az oldalra. Korábban csak a bitcoin népszerűsítéséért jött létre, mára azonban jelentős reklámfelületté vált.

Jon Holmquist alapító elmondta, hogy bár az esemény továbbra is a Bitcoin Black Friday nevet viseli, úgy gondolja, hogy az akcióból nem szabad kizárni az altcoin közösség ajánlatait sem. Ezért nem csak bitcoinban, hanem több különböző kriptopénzben meghírdetett akciókat is lehet majd találni az oldalon.

Akciók mindenhol

Spendabit  oldala összegyűjti azokat az online boltokat, ahol a termékekért bitcoinnal is lehet fizetni. Több, mint 400 üzlet kínálatából lehet válogatni több millió termék közül. A Bitcoin Black Friday alkalmából pedig egy teljesen új részleg nyílik meg az oldalon, mely kifejezetetten azokat az eladókat listázza majd, akik csak bitcoinnal kapcsolatos akciókat hirdetnek meg.

Emellett számos online bolt hirdetett meg Bitcoin Black Friday akciókat. Az Overstock, mely már régóta elfogad bitcoint, különböző termékére kínál diszkontárat, az alapvető termékektől kezdve a luxuscikkekig. Az Etsy online piacterén egy egész szekció foglalkozik csak a bitcoinnal kapcsolatos termékekkel. Itt is lehet bitcoinnal fizetni a kasszánál. A gamereknek a Steam több akcióval is kedveskedik akár 80%-os kedvezményt nyújtva egy-egy termékre.

De nem csak online lehet bitcoin akciókat találni. A spanyol Media Markt teleszórta az országot a Black Friday napi akciós újsággal, melyben azt reklámozzák, hogy péntektől Bitnovo kuponokat lehet kapni a Media Markt boltokban, mely révén bitcoint lehet vásárolni a üzletekben péntektől.

Most lehet a legjobb akciókat kifogni a karácsonyi nagybevásárláshoz. Sokan kihasználják a bitcoin és kriptopénzek körül kialakult lelkesedést és különböző kripto-mémekkel teli termékeket dobtak a piacra. Ezek közül is lehet szemezgetni ajándéknak karácsonyra. De vehetünk egy Bitcoin Empire kártyajátékot is a karácsonyfa alá, melyek a felépíthetjük saját bitcoin birodalmunkat a vacsora után közösen a családdal.

Van aminek viszont minden kriptopénz tulajdonos örülne – Black Friday alkalmából 21%-al olcsóbban lehet a Ledger Nano S hardware pénztárcához jutni. A Trezornál pedig kettőt fizet hármat vihet akció van.

A sok akció mellett már csak az a kérdés, hogy van-e szíve az embernek elkölteni a napról napra többet érő bitcoinokat. A Twitteren az egyik felhasználó ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy az lenne a legnagyobb Bitcoin Black Friday akció, ha akciós áron lehetne bitcoinhoz is jutni.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.