CZ, a Binance vezérigazgatója minden bitcoin milliárdost lekörözött

A Hurun 2020-as leggazdagabb embereinek listája szerint, a Binance vezérigazgatója a világ leggazdagabb bitcoin milliárdosa.

Amikor a kriptovaluta ipar leggazdagabb embereire gondolunk, gyakran a Winklevoss ikrek jutnak az eszünkbe. A testvérekről ugyanis az a hír járta 2019. júniusában, hogy nagyjából 1,45 milliárd dollárjuk van kriptovalutákban. Valaki azonban, úgy tűnik sokkal pénzesebb náluk. A Binance vezérigazgatójának, Changpeng Zhao-nak (CZ) 2,6 milliárd dollárja van bitcoinban.

CZ, a globális gazdagok listájának élén

A Binance alapítója az elmúlt években alaposan megszedte magát, a Binance ugyanis a világ egyik legismertebb és legforgalmasabb kriptotőzsdéjévé vált. Csak a tavalyi évben több pénzügyi terméket (margin kereskedés, határidős termékek) dobott a piacra, így nem meglepő, hogy a tőzsde alapítója is megtollasodott. Az viszont elképesztő, hogy Zhao-nak mindössze egy év alatt sikerült megdupláznia nettó vagyonát. A lista szerint a Binance alapítója tavaly még csak 1,3 milliárd dollárral rendelkezett.

Az összeállítás második helyén a Bitmain társalapítója, Zhan Ketuan áll, aki 2020. január végén körülbelül 1,6 milliárd dollár büszke tulajdonosa volt.

Rengeteg panasz, mégis szárnyaló kriptotőzsde

A Binance és Zhao rendszeresen arról panaszkodnak, hogy a sajtó milyen borzalmasan bánik a kriptotőzsdével. Állításuk szerint hamis hírekkel próbálják manipulálni az embereket. CZ már többször fejtette ki véleményét a Twitteren, ahol előszeretettel kritizálta a híroldalakat. Úgy véli, hogy egy FUD ellenes alapot kellene létrehozni, amelyet valószínűleg ő maga és a Poloniex tulajdonosa, Justin Sun irányítanának. A közelmúltban a Binance vezérigazgatója a kriptovaluta hírek szabályozását is követelte.

A Binance agresszíven támadta az újságírókat és a médiát, annak ellenére, hogy a kriptotőzsde rekordszintű profitot realizált. A legfrissebb sajtóközlemények szerint már azt sem lehet tudni, hogy a Binance-nek hol található a székhelye. A média értesülései szerint ugyanis már nem Máltán működik a cég központja.

Sokan tisztességtelennek tartják Zhao viselkedését és kritikáit, hiszen ilyen jól még sosem ment a kriptotőzsde szekere. Nehéz komolyan venni a Binance médiával kapcsolatos panaszait, amikor tudjuk, hogy Zhao saját nettó vagyona kevesebb, mint egy év alatt megduplázódott. Ezek után megengedhetné az újságíróknak, hogy nyugodtan végezzék a munkájukat, hiszen bármit is cikkeznek róla, mindennapi betevőjét nem fogja veszélyeztetni egyetlen médium sem. Különben sem a cenzúrázott Kínában élünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük