CZ az egész Binance részesedését kínálta fedezetként, ha hazautazhat

A Binance kriptotőzsde egykori vezérigazgatója Changpeng “CZ” Zhao megpróbálta biztosítékként felkínálni a Binance.US-ban lévő több milliárd dolláros részesedését, hogy ideiglenesen visszautazhasson az Egyesült Arab Emírségekbe. Ez derült ki egy újonnan nyilvánosságra hozott bírósági beadványból. A január 24-i bírósági beadványból nyilvánosságra került a Zhao ügyvédei által Richard Jones bírónak írt, december 22-i levele.

Nem tudni, hogy ki az a rokon, aki miatt CZ utazni akart

A bevezetőben említett levélben CZ Zhao felkínálta fedezetként a Binance.US-ben lévő, egy két évvel korábbi finanszírozási kör szerint 4,5 milliárd dollárt érő részesedését. Cserébe azért, ha négy hétre 2024. januárjában az Egyesült Arab Emírségekbe utazhat. Meg akart látogatni egy barátot vagy családtagot, aki műtéten esik át. Végül azt tudjuk, hogy az ügyészek nem egyeztek bele az utazásba. És maga Jones bíró is elutasította a kérelmet december 29-én. CZ tavaly november 21-én vallotta magát bűnösnek pénzmosási vádakban és jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik 175 millió dolláros óvadék fejében szabadlábon.

18 hónapos börtönbüntetésre számíthat és vádalkuja keretében elfogadta, hogy nem is fellebbez meg ekkora vagy ennél kisebb büntetést. Jones bíró egyébként azért tagadta meg Zhao kérelmét, mert szerinte a férfi “óriási külföldi vagyona” okán komoly veszélye van annak, hogy ha egyszer elhagyja az Egyesült Államokat, soha nem tér vissza. Azt nem tudni, hogy egyébként most CZ hol van az Egyesült Államokban. És utoljára X-en is december hatodikán posztolt. Az biztos, hogy addig most az Államokban marad, amíg néhány hét múlva meg nem születik ügyében az ítélethozatal.