DAI Rewards, a Coinbase kamatot fizet az ügyfeleinek

Tegnap a Coinbase mindenkit meglepett. A legnagyobb kriptotőzsde ugyanis bejelentette, hogy elindítja a DAI Rewards programot, amellyel a felhasználók a DAI stabilcoint kereshetnek.

Ez egy új kezdeményezés az Earn program részét képezi, amely lehetővé teszi a kriptovaluta felhasználók számára azt, hogy pénzt keressenek különböző blokkláncokkal kapcsolatos rövid videók megtekintésével. Az új programnak hála a kriptotőzsde ügyfelei most kamatot kaphatnak csupán azért, hogy DAI-t tartanak a számlájukon. Úgy tudni, hogy a szolgáltatás csak néhány kiválasztott országban lesz elérhető. Annyit már elárult a Coinbase, hogy a kezdeményezésben az USA-ban, Angliában, Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban és Ausztráliában élő felhasználók vehetnek részt.

Hogyan működik a Coinbase DAI Rewards?

Ahhoz, hogy valaki kamathoz jusson előbb eleget kell tennie a tőzsde KYC (ismerd meg az ügyfeled) protokollnak, és legalább 1 dollár értékű DAI stabilcoinnal kell rendelkeznie a Coinbase-en. A kamatot a DAI letétbe helyezésétől számított ötödik napon osztják ki. Érdemes megjegyezni azt, hogy a kezdeményezésben való részvételt a számlabeállításoknál akár webes felületen, akár mobilalkalmazáson keresztül bármikor deaktiválni lehet. Ami a kamatlábat illeti, az APY (éves százalékos hozam) 2%, ami aránylag magasnak is mondható a hagyományos rendszerekhez képest, de alacsonynak más DeFi programokhoz viszonyítva. A Compound protokoll például most több mint 7%-ot kínál, míg az Aave 23%-ot. Sokan az alacsony hozam miatt bírálták a Coinbase-t, amely azt mondta, hogy idővel változtatnak a kamaton, aemly akár emelkedhet is.

Az új kezdeményezés azokra nem vonatkozik, akik a DAI stabilérmét a Coinbase Pro felületén tartják.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.