Brutálisan nő a Coinbase, 10 hónap alatt 5 millió új felhasználója lett

Az egyik legismertebb kriptotőzsde újabb rekordot döntött. Már 35 millió felhasználója van a világ 100 országából. 

Úgy tűnik, hogy megállíthatatlan az amerikai érdekeltségű kriptovaluta tőzsde, a Coinbase. A kriptotőzsde legfrissebb jelentése szerint már 35 millió regisztrált felhasználójuk van, és csak az elmúlt 10 hónapban 5 millió új tagot üdvözölhetett ügyfelei körében. A San Francisco-i székhellyel rendelkező vállalat szerint ezzel ők üzemeltetik a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjét. A Coinbase azt viszont nem mondta, hogy a regisztrált felhasználók közül valójában hány aktív.

A múlt évben 520 millió dolláros bevételt elérő Coinbase jelentésben azt is megfogalmazták, hogy a hagyományos pénzügyekbe egyre inkább beszivárognak a kriptovaluták. “Sok nagyobb és konzervatívabb intézményi befektető először használja a Coinbase-t a közvetlen pozícióik felépítésére és a kriptovaluta alapkezelők támogatására alternatív stratégiájuk részeként”.

A Coinbase-nek elsőszámú egyébként az, hogy a pénzügyi intézmények számára kínáljon alapokkal történő kereskedést, amelyet a Coinbase Custody is segít. Ez biztonságos eszközöket kínál a ezeknek az intézményeknek a digitális eszközeik tárolására. A kriptotőzsde arról írt, hogy a DeFi (decentralized finance) idei berobbanásához is nagyban köze volt. Tavaly ugyanis olyan DeFi tokeneket listázott, amelyekkel a felhasználók DAI-t szerezhettek egy CDP pozíció megnyitásával a Maker platformon. A Coinbase kiemelte, hogy a DeFi még mindig gyerekcipőben jár, de mindent megtesznek a protokoll növekedésének elősegítéséért különféle termékeinek és befektetéseiken keresztül.

A Coinbase fejével, Brian Armstrong-gal egyébként a napokban készített interjút Peter McCormack. A podcastban a monero (XMR) privátcoinról, a Coinbase szemléletmódjáról és a mostanában egyre gyakoribb ransomware támadásokról beszélgettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük