Dániában 1500+ étteremben lehet bitcoinnal fizetni

A zivataros idők ellenére jó látni, hogy vannak olyan helyek melyek továbbra is kitartanak a bitcoin, mint fizetőeszköz koncepciója mellett. A dán Hungry.dk étteremláncnál pontosan ez történik.

Dániát eddig inkább a legóról, a vikingekről és a hygge (hüge) életstílusról ismertük, de az öt milliós észak-európai ország a bitcoin elfogadottság térképén is képviselteti magát.

Mostanában nem sok ösztönző maradt arra, hogy bárki is megszabaduljon a bitcoinjaitól, hacsak nem pánikból vagy kapitulálás következtében és ezt elhúzódó kriptotél csak tovább fokozza.

Ennek ellenére továbbra is vannak olyan cégek, melyek a fizetési aspektusát részesítik előnyben a virtuális pénzeknek. Már csak találni kell olyanokat, akik be is váltják bitcoinjaikat termékekre és szolgáltatásokra.

Dániában 1500+ étteremben lehet bitcoinnal fizetni

Bitcoin fizetési módszer a Hungry.dk oldalán már 2014 óta

A Hungry.dk sem most ismerkedett meg a bitcoin fizetési opcióval mivel már 2014 óta listázzák a bitcoint (fényévekre a kriptovaluta elfogadottság felfutásától), mint fizetőeszköz. A Bitcoinistnek a cég képviselője a következőt nyilatkozta:

Már jó ideje elfogadunk bitcoint mint fizetési opció. A múlt évben viszont úgy döntöttünk, töröljük azt, mivel az átlagos tranzakció idő túl hosszúra nyúlt és a felhasználói élmény se volt a legjobb.

Azóta viszont megoldódtak a problémák ezért újra adtuk az opciót… Hungry.dk dolgozza fel az utalásod és ezért az összes elérhető Hungry.dk étteremben tudsz bitcoinnal fizetni.

A Hungry.dk nem az egyetlen cég, mely a bitcoin fizetési opció felfüggesztése mellett döntött a múlt évi árrobbanás után. Mialatt múlt évben minden idők legmagasabbján járt az árfolyam, addig a kereskedői tranzakciók száma rekord alacsony szintre esett vissza.

Jelen pillanatban a bitcoin tulajdonosok hodlerekből, bálnákból, növekvő számú intézményi befektetőkből, tréderekből és spekulátorokból tevődnek össze és nem sokan vannak, akik mint tényleges fizetőeszköz használják. A lehetőség viszont ott van egyre több étterem, webáruház és online kereskedő oldalán, ahogy a dán étteremláncén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük