DASH árelemzés – az indikátorok bikás trendet jeleznek 2019-re

A technikai indikátorok potenciálisan a 2018-as erős medvepiacok végét jelzik, de a hír nem csak a DASH árfolyamára igaz. A trendforduló lakmusz próbája még hátravan, ami az árfolyam relatív pozíciója lesz a 200-as EMA-hoz és az Ichimoku felhőhöz a napos charton.

DASH árelemzés

A 2018-as medvepiacok különösen kegyetlenek voltak a DASH kriptóhoz mivel a coin lenullázta az összes 2017 márciusa után elért árfolyam nyereségét. Az árfolyam potenciálisan elérte az alját, melynek megerősítésére a bevált exponenciális mozgóátlagokat (EMA), a tartomány volumen profiljait (VPVR), azt Ichimoku felhőt és grafikonmintákat alkalmazunk.

A napos charton az 50/200 EMA 2018 március 20-án medvésen keresztezte egymást, és a 200 EMA halálkereszt fölött egyetlen gyertyának sem sikerült zárnia. A 140 dollárnál mozgó 200 EMA hamarosan mint fő trendforduló célárfolyam fog viselkedni. Az árfolyam egy szűk csökkenő trendcsatornába szorult ami szinte 1:1 ellentéte a 2017 decembert megelőző emelkedő trendcsatornájának. A VPVR (vízszintes vonalak jobb oldalt) azt jelzik, hogy 73 dollár alatt élénk volumen volt tapasztalható a múltban amihez egy komoly pszichológiai ellenállás szint is társul 100 dollárnál.

DASH árelemzés

Térjünk át az Ichimoku felhő kielemezésére ahol négy metrikát használunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A felhőmetrikák dupla beállításoknál (20/60/120/30) továbbra is medvések: az árfolyam a felhőben, a felhő maga is medvés, TK kereszt medvés, a leszakadó távolság pedig a felhő alatt és az árfolyam fölött helyezkedik el. Akkor érdemes pozíciót nyitni mikor az árfolyam a felhő fölé kúszik. Ha viszont az ár a felhőben marad egy bikás TK kereszttel, akkor az árfolyam valószínűsíthetően a felhő ellentétes vége felé veszi az irányt, ami jelenleg 117 USD. Ezt nevezik ‘edge to edge’, azaz, saroktól sarokig mozgásnak.

Nézzük meg a felhőmetrikákat a 12 órás charton is dupla beállítások (20/60/120/30) mellett. Itt már egyértelműen bikásra vált a kép: az árfolyam a felhő fölött, a felhő medvés, a TK kereszt bikás és a leszakadó távolság a felhő és az ár fölött. Egy bikás Kumo kereszteződés a következő napokban várható ami a vevők beszállását jelzi. 100% bikás felhőmetrikákra a DASH esetén 2017 vége óta nem volt példa.

Az árfolyam egy Ádám és Éva dupla aljat is formázott. Az Ádám és Éva dupla alj ismertetőjegyei a csökkenő volumen profil de V és U alakú ármozgásokkal amiknek a volumene azonnal emelkedésnek indul miután áttöri az ellenállást. Az 1.618 Fibonacci és a minta célárfolyamai 117 és 136 dollárnál állnak.

DASH árelemzés

A DASH/BTC esetén hasonló jelzéseket olvashatunk le a trendfordulóról mint a DASH/USD párnál miután az árfolyamnak sikerült a többéves ellenállás szint felett maradnia. A napos charton a következő hetekben az árfolyam valószínűsíthetően a felhő fölé megy a 200 EMA irányába 0.025 BTC-nél. Ez lesz az első indikáció a bikák visszatérésére 2018 eleje óta. Ha bekövetkezik egy fenntartható rali akkor az árfolyam 0.05 BTC és 0.1 BTC közé szorulva fog oszcillálni.

Összegzés

A technikai indikátorok azt jelzik, hogy megvan a potenciál hogy vége legyen a 2018 óta tartó erős medvepiacoknak, de ez a teljes kriptopénz piacra jellemző. A fő konfirmációt a trendfordulóra továbbra is az aktuális árfolyam relatív elhelyezkedése jelenti a 200-as EMA-hoz és Ichimokuhoz képest a napos charton. A bikás forduló jelei már tisztán kivehető a legtöbb charton, különösen a 12 órás DASHUSD párnál. Általánosságban az árfolyam előrejelezhetően felfelé fog mozogni 2019 során.