Dash (DASH), Zcash (ZEC) és Monero (XMR) – technikai elemzés

A 2017-es rali idején a titkoscoinok kedvező helyet harcoltak ki maguknak a befektetők portfólióiban.

A tény kiválóan meglátszott a három legismertebb titkoscoin árfolyamán is – a Dash (DASH), Zcash (ZEC) és Monero (XMR) árfolyama külön-külön mind rekordot döntött.

Figyelembe véve, hogy a 10 hónapos medvés piaci hangulat kezdi magát kiegyensúlyozni, eljött az idő, hogy megvizsgáljuk ezt a három kriptopénzt és felboncoljuk őket technikai értelemben mind a hosszú távú, mind a hetes és a napos chartokon az USD ellenében olyan kriptotőzsdén, melyen a legnagyobb a kereskedési volumenük.

Dash / USD

Hosszú távú Dash/USD grafikon a Coinalyze honlapján azonnal kivehetjük, hogy a mindenkori 1570 USD csúcsról a Fibonacci retracement alapján 100%-ot esett és megütötte az alját 163 USD árfolyamon coinonként.

Ezalatt ugyanaz a chart egy érdekes mintát is jelez. Minden egyes alkalommal a DASH eladás pontosan a 23,6%, 61,8% és 78,6% szinteknél kezdődött a csúcsáról és egy eső ék mintát követett, ami bikás mozgások hulláma követett.

A következő chartra pillantva, ami a DASH mozgást mutatja augusztus óta, hogy egy szimmetrikus háromszöget formáz mely lassan eléri a csúcsát.

Az utolsó napok még egy túladott esetet rajzoltak fel amit jelenleg egy új eső ék követ. Az elmúlt 24 órában a DASH 1,09%-ot vesztett értékéből (október 15-ei állás szerint) és a következő támasz szint irányába mozog ami 161 USD-nál van és mikor elérte, akkor kiderül mire számíthatunk a DASH árfolyama kapcsán.

A teljes képet vizsgálva ugyanakkor kijelenthetjük (lásd az első grafikont) a DASH egy akkumulációs fázisba lépett és arra vár, hogy a piac megtegye a felfelé irányuló első lépést.

Zcash / USD

Mialatt a Zcash (ZEC) hasonló esést szenvedett el mint a DASH az aktuális medvés piacokon, de legalább a 100% fölött tudott maradni a 800 USD-os mindenkori értékéhez képest.

Mi több a ZEC esetében szeptemberben egy szimmetrikus háromszög minta kezdett el kirajzolódni.

Ugyanakkor még nem ért a végére ahogy a DASH esetében láthattuk, tehát az ártartomány még relatíve széles. A kritikus támasz a 120 USD-nél van amit a lenti Zcash / USD árgrafikonon figyelhetünk meg.

Az elmúlt 30 napban a Zcash 14%-ot emelkedett az USD-ral szemben a Bitfinex tőzsdén.

Az elmúlt héten miután ugyanolyan túladott ás túlvett forgatókönyvet tudott maga után mint a DASH, a Zcash hét napos csúcsra járt a 128 USD-nál, de az előző titkoscoinnal szemben egy másik útvonalat kezdett el követni.

A lenti grafikonon egyértelműen kivehető hogy az árfolyam a 120 USD-os támasz fölött mozog és a napos grafikonon egy bikás mintát kezd felvenni az eső háromszögben.

Az elmúlt 24 órában a Zcash (október 15) tulajdonosok 4% nyereséget realizálhattak a befektetéseiken.

Monero / USD

A mindenkori 480 USD-os csúcs óta a medve piac tönkrezúzta a Monerót (XMR) és jelenleg 107 USD-on kereskedik.

Az esés hónapjai alatt a Monero (lásd a lenti grafikont) egy 10 hónapos csökkenő háromszöget rajzolt fel ahol a swing alja a 77 USD-os támaszvonalnál van.

A múlt héten a Monero egy flash crash-t (hirtelen, percek alatt lezajló árzuhanás) is átélt mikor az árfolyam 115 USD-ról 100 USD-ig esett egy nap alatt amit egy heti csúcsot jelentő emelkedés követett 120 USD-ig.

Azóta az XMR swing mozgást mutat a 107 USD és 112 USD tartomány között, amit a túladott/túlvett indexeken figyelhetünk meg pontosan ami alatt elvesztette értékének 1,56%-át az elmúlt 24 órában.

Az árfolyam stagnálásra mint akkumulációs periódus tekinthetünk, amit a MACD indikátor is indukál, de ahhoz hogy 100%-ban biztosak legyünk benne, továbbra is elemezni kell a grafikonokat és figyelni, hogy azok a swing mozgások a jelenlegi ellenállási szint fölé (112 USD) vagy a támasz szint alá (107 USD) viszik a Monerót.

Az elemzés a Coinalyze csapatával közösen készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük