Hogyan lehetsz ott az idei davosi tech és blokklánc találkozón?

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2019. január 17., Davos, Svájc – Gyorsan nő a tech közösség a Davos Conference Week és a gazdasági világtalálkozó árnyékában. 2018 óta, mióta először megrendezte a CryptoHQ, megduplázódott az események száma.

Minden januárban a Világgazdasági Fórum Davosban tartja az éves találkozóját. Január 21 és 25 között a csendes kisváros ad helyet annak az exkluzív eseménynek, ahol a világ vállalati vezetői, politikusai és befektetői összegyűlnek. A fórumra történő belépés kizárólag meghívásos alapon működik és persze félmillió dolláros belépő elköltésével, a technológiai vállalkozók és startupok ennek ellenére részesülhetnek a davosi konferenciahét előnyeiből. Az utóbbi egy konferenciákból, vacsorákból és kiállításokból álló hét, ami a davosi fórum éves gyűlésével egy időben zajlik.

A 2017-es gyűlésen Don Tapscott bemutatta “Blockchain Revolution” című új könyvét a biztonságiak által őrzött Belvedere hotelben és a világnak a blokklánc technológia jövőjéről beszélt. 2018-ban blokklánc vállalkozók egy csoportja megalapította a CryptoHQ-t, ami Davos főutcájának, a Promenádnak egyik jól ismert épületévé vált. Ez év januárjában 10 blokklánc és tech konferenciát szervez a világfórummal párhuzamosan. Ezek között van a Blockbase, BEF Latoken, EM Tech és a Digital Davos, hogy csak párat említsünk. A Promenád pavilonjait fogják elfoglalni vagy épp a találkozó által biztosított hotelekben, mint Belvederében, Seehofban vagy Intercontinentalban üléseznek.

Számos startup tekint úgy a davosi konferenciahétre, mint ugródeszka a növekedéshez. A tech vállalkozók és ügyvezetők új kapcsolatokat építhetnek ki befolyásos személyekkel, potenciális klienseket és befektetőket találhatnak.

De mégis hogy engedhetik meg maguknak a fiatal vállalkozók és korai fázisban lévő startupok Davost a Világgazdasági Fórum ideje alatt? Ugyanezt a kérdést tette fel vállalkozók egy csoportja a Davos-Apartments és Crypto PR Lab (Millenium) szervezetektől.

Hol lehet megszállni a davosi konferencia ideje alatt?

Az unDavos Tech Community házak és a Davos-Apartments megfizethető szállásokat kínál az éves találkozó és technológiai konferenciák résztvevőinek. A fenséges faházak és a Davos környéki lakások kiváló rálátást biztosítanak a svájci Alpokra. A Davos-Apartments célja, hogy egy konferenciák stresszétől mentes szállást biztosítson azoknak, akik kikapcsolódni, tanulni vagy együttműködni szeretnének az események rohanása után.

Cedric Sommer vállalkozó és a Davos Apartments menedzsere így foglalja össze a davosi tapasztalatait:

Egyik kedvenc memóriám, mikor két méter magas hó lepte el Davost 2018 januárjában. A tech közösségi házban laktam 25 másik vállalkozóval. Reggel 7 órakor észrevettük, hogy a vasútállomásra vezető utat belepte a hó. Esélyünk se lett volna átgázolni rajta, talán ha úszunk. Nem volt idő a hókotróra várni, a reggeli panelelőadás a Belvederében 1 óra múlva kezdődött. Fogtuk magunkat és magunk ástuk ki az utat. Egyeseknek ez volt az első, hogy egyáltalán havat láttak, vagy hogy lapátolniuk kellet, de mindenképp az első, amikor mindezt öltönyben kellett csinálni.”

“A végén az ilyen pillanatok barátságot eredményeznek és bizalmat a vezetők között, iparágtól és háttértől függetlenül. Senkire se fogsz emlékezni az üzleti tárgyalásaid során Davosban, de fogsz emlékezni mindenkire akivel egy lakásban laktál,” tette hozzá Sommer.

Mit lehet tenni a davosi konferenciahéten?

A vendégeinek a Davos Apartments és a Crypto PR Lab RSVP naptárat állít össze a davosi konferenciahét eseményeiről. Több mint 100 esemény van napirenden a davosi fórum alatt.

Itt van néhány esemény és panel januárra:

 • Davos Planetary Supernodes Gathering 2019 a Blockbase szervezésében,
 • “Blockchain in Healthcare Insurance & Beyond: Are We Ready?” – Reuters,
 • “DCVC Deep Tech” amit a szilícium-völgyi kockázati tőketársaság DCVC szervez
 • Humans 2.0 az Economist szervezésében

Néha nehéz eldönteni merre is menjen az ember. “Hol tudok Bill Gates-el vagy Jack Ma-val találkozni? Hogyan lehetnék Marc Benioff fogadó-bizottságának tagja vagy a legendás Oleg Deripasky partijának részvevője?”, kérdik sokszor maguktól a Davoson résztvevők. A Crypto PR Lab segít hasznos kapcsolatokat szervezni a davosi konferencia ideje alatt és segít a vállalkozóknak az elit közül olyanokkal találkozni, akik segíthetik ügyüket.

Alexandra Karpova, a Crypto PR Lab és Millenium ügyvezetője elmondta:

“Szervezünk egy privát befektetői vacsorát a Seehofban aminek az ügyfeleink nagyon örülnek. Top befektetőket hozunk az asztalhoz és egy egyedi networking lehetőséget biztosítunk. Hol másutt találkozhatnál a világ vezetőivel egy helyen? Davos kiváló alkalom rá.”

Végül a legendás Mark Turrell kiváló forrás arra, hogy elsajátítsuk a davosi fórumon elvárt viselkedési szokásokat. Mark összeszedett 10 fontos tippet, mely a találkozó különböző aspektusait tárgyalja. Itt van kettő Turrelltől:

 1. Légy nyitott a lehetőségekre – egy véletlenszerű beszélgetés egy ismeretlennel a Davos konferencián megváltoztatja az életedet.
 2. Készítsd elő a témáidat – néhány kulcsszó arról mit csinálsz és miért vagy itt. Vezetők és befektetők Davoson előre fixáld menetrendjük van és nagyon kevés idejük rád. Legyen egy 30 másodperces pitch és légy kész felkelteni a figyelmüket. Cserélj névjegykártyát és bírd rá őket, hogy azt mondják “küldj egy e-mailt” vagy “szólok az asszisztensemnek hogy keressen.”

A Davos Conference Week megnyitja az ajtót a hagyományos tech startupok és vállalkozók előtt akiknek nincs más dolguk, mint learatni a babérokat.

**Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését.***


 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Guest Post

I #HODL BTC to survive Apocalypse.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.