Frissült a Neo mainnet, instant tranzakciókat kínál

A kínai Neo blokklánc platform új bizánci hibatűrő mechanizmusú konszenzus algoritmust vezet be,(dBFT 2.0) a mainnetjén, egy július 4-én publikált sajtóközlemény szerint.

Az új algoritmus instant tranzakció végrehajtást tesz lehetővé. A dBFT 2.0 egyben egy új módszert is bevezet a hibás csomópontok hálózati újraintegrálására, a konszenzus protokollt pedig egy “végrehajtási fázissal” bővíti, hogy frissítési problémák esetén új blokkokhoz legyenek rendelhetőek a tranzakciók.

A dBFT konszenzus – különösen a végrehajtási fázis – adásával nagyban eltér a vezető kriptovaluták, mint a Bitcoin és Ethereum konszenzus mechanizmusától. A Bitcoin esetében például a proof-of-work protokoll révén a bitcoin bányászok versenyeznek a következő blokk felfűzéséért a blokkláncra, azaz, a frissítések (forkok) is versenyeznek egymással.

Az Ethereumnál a PoW mechanizmust új blokkok generálására és hitelesítésére használják, mely a Neo szerint forkokhoz és potenciális tranzakciótörlésekhez vezet.

Neo alapító Erik Zhang a következőképp kommentálta az instant tranzakciót eredményező dBFT hasznát a felhasználók számára:

A dBFT 2.0 frissítéssel jóval szigorúbb lesz a [tranzakció] véglegesség. A felhasználóknak csak egy megerősítésre kell várniuk (15 mp), hogy biztos legyen a tranzakciók visszafordíthatatlansága és a dupla költés kiiktatása. This is very suitable for financial applications.

A dBFT 2.0 állítólag mérföldkövet jelent a Neo 3.0 kifejlesztése érdekében tett lépések sorában. A Neo még májusban jelentette be, hogy június 3-án frissíti a mainnetjét v2.10.2-ára. Ugyanekkor Zhang azt is megjegyezte, hogy a Neo szórakoztató alkalmazások integrálását is megkezdi miután elkészül a Neo 3.0:

Amikor Neo 3.0-ról beszélünk, ami nagy léptékű kereskedelmi célra is bevethető, akkor azt értjük, hogy segítségével nagy méretű alkalmazásokat lehet futtatni vele a blokklánc technológiája tetején. A jövőben olyan alkalmazásokat szeretnénk látni rajta, mint a YouTube, Alipay, vagy mint a játékgyártó óriás Tencent és Blizzard blokklánc alkalmazása, és a Neo 3.0 képessé fogja tenni erre ezeket a nagy vállalkozásokat.

A Neo hálózat és a neo kriptovaluta a 18. legnagyobb piaci értékű eszköz 833 millió USD-vel a Brave New Coin adatai alapján. 24 órás kereskedési volumene 290 millió USD, aktuális ára 11.81 USD.

Neo 1 éves árfolyamváltozás | Brave New Coin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.