Nagy előlépést jelent majd a NEO számára a következő frissítés

Érdekes előadásoknak lehettek szem- és fültanúi a NEO DevCon 2019 résztvevői. Da Hongfei az intelligens gazdaságok fejlődéséről, Erik Zhang pedig a NEO jövőjéről beszélt a nagyjából 500 fős hallgatóságnak.

Zhang, az egyik társalapító nem tudott személyesen részt venni a rendezvényen, ezért videohíváson keresztül mutatta be a platform legújabb frissítését, a 3.0-ás verziót. Úgy véli, egy olyan teljesen integrált digitális gazdaságot sikerül majd létrehozniuk, amely 2020-ra az „első számú blokklánccá” avanzsálja a NEO-t.

Annak ellenére, hogy a blockchain-technológia már több mint 10 éve fejlődik, jelenleg egyetlen blokklánc sem képes nagymértékben támogatni a kereskedelmi alkalmazásokat – mondta.

A cél: vállalati szintre emelni a NEO-t

A blokklánc és az okosszerződések lehetséges alkalmazásait gyakran maga a technológia alacsony hatékonysága korlátozza. A csapat azt reméli, hogy a NEO 3.0 elindításával egy olyan frissítést sikerül végrehajtaniuk, amely leegyszerűsíti a platform szerkezetét.

Erik Zhang a NEO jövőjéről beszélt az nagyjából 500 fős hallgatóságnak

Zhang elárulta, mely három alapelv mentén építik fel a projektet. Ezek a megbízhatóság, a megnövelt tárolási képességek, valamint a megnövelt másodpercenkénti tranzakciók száma.

Hogy mindezen célokat elérjék, radikálisan leegyszerűsítik és ésszerűbbé teszik a már meglévő protokoll számos aspektusát. Ennek részeként szintén eltávolítják a platform globális eszközeit is. Ez pontosan azt jelenti, hogy a „NEO 3.0-án az összes eszköz, beleértve a NEO-t és a gast, okosszerződések segítségével jön létre”. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a blokklánc számára a vállalati alkalmazások hatékonyabb kiszolgálását.

A Zhang által bemutatott következő leegyszerűsítési technika a tranzakciók típusainak összefésülését célozza meg. A különböző fajta tranzakcióknak – bányásztranzakció, kibocsátási tranzakció, szerződéstranzakció – jellemző funkciói, vagy csak egy adott üzletre jellemző tulajdonságuk van.

A NEO 3.0-ban csak egyfajta tranzakció lesz – a »Tranzakció«. Ennek a feladata az okosszerződések futtatása lesz.

Tudj meg többet a legjelentősebb blokklánc fejlesztői platformokról.

Több új funkcióval bővítik a platformot

A társalapító beszélt arról is, mely új funkciók épülnek be a rendszerbe a NEO 3.0 által. Ezek a következők:

  • Natív szerződések – az okosszerződések egy új fajtája, amely közvetlen módon futtatja a kódot, ahelyett, hogy a NEO virtuális számítógépét használná. A NEO és a gas tokenek ilyen natív szerződésként léteznek majd a NEO 3.0-ban.
  • Nyilvántartási és engedélyezési rendszer – egy olyan rendszer, amellyel az okosszerződéseket osztályozzák a hatékony kommunikáció elősegítése érdekében.
  • Interneterőforrás-hozzáférés – lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az internet erőforrásaihoz okosszerződések segítségével.
  • Fejlesztések a dBFT-konszenzus mechanizmusában.

És végül terítékre került az összes közül talán a legfontosabb, a NeoFS – egy decentralizált adattárolási megoldás – fejlesztése. A blokkláncon való adattárolás ugyanis rendkívül drága, ha vállalati adatokról van szó. A NeoFS segítségével mindezen folyamatok jóval hatékonyabbá válnak majd.

Hongfei elmondta, hogy a 3.0 verzió elindításának ütemterve még mindig meghatározásra vár. A DevCon 2019-en tartott nyitóbeszédében úgy becsülte, egy-másfél évbe telhet, mire sikerül végrehajtani a frissítést. Természetesen nem is várhatjuk el, hogy a fejlesztés ilyen korai fázisában pontos adatokkal szolgáljanak.

(Forrás: newsbtc.com)

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük