December 20-tól nem lehet használni a Binance Visa kártyát

A Binance bejelentette, hogy 2023. december 20. után nem lehet használni a népszerű Binance Visa kártyát. 

Lezárul egy korszak vagyis egy népszerű program. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje e-mailben értesítette a felhasználókat, hogy 2023. december 20-án megszünteti a magyarok körében is igen népszerű Binance Visa Card programot, vagyis ezen nap éjféltől nem lehet majd használni a kriptokártyát. Az intézkedés a Binance fiokon tárolt pénzeszközöket nem fogja érinteni.

A felhasználók a Binance Pay, a Binance által tervezett érintésmentes, határok nélküli és biztonságos kriptovaluta fizetési technológia segítségével vásárolhatnak és küldhetnek kriptovalutát.

A Visa programnak azért lesz vége, mert a Solaris Grouphoz tartozó UAB “Finansinės paslaugos ,,Contis” által kibocsátott Binance Visa Debit Card program két hónap múlva megszűnik.

A Binance arra kérte a felhasználókat, hogy semmisítsék meg a kártyát a chip és a mágnescsík átvágásával.

A vásárlások utáni cashback visszatérítések és követelések feldolgozása a Binance Visa Debit Card program lezárásáig és az azt követő időszak alatt a megszokott módon folytatódik.

Többféle kriptóval lehetett fizetni

2020 tavaszán jelentette be a Binance, hogy csatlakozik a kriptokártyák világához, és piacra dobja a Binance Card szolgáltatását. A hír nem volt nagy meglepetés, hiszen a Binance nem sokkal ezt megelőzően vásárolta fel a Swipe kriptokártya vállalatot.

A kártya lényege az volt, hogy a Binance fiókunkban tartott kriptovalutát a vásárlásokkor a kártya automatikusan fiat pénzre váltotta. Így úgy tudtuk fizetésre használni, mint egy sima bank- vagy hitelkártyát. A kártya több kriptóval való fizetést is lehetővé tett, köztük a bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), ether (ETH) és Binance USD (BUSD) stabilcoin használatát is.

Mivel egy Visa kártyáról volt szó, ezért a világon több mint 60 millió kereskedőnél lehetett vele fizetni.