1300 dolláros Kimcsi-prémium van a bitcoinon Dél-Koreában

A legfrissebb adatok alapján a kriptoszektor jelentős mértékű növekedést tapasztalt az elmúlt hónapban s a kereskedelmi tevékenység számottevő részét Dél-Korea generálta. Példának okáért, november 18-án a dél-koreaiak tették ki a 24 óra alatt lezajlott összes bitcoin ügylet 3,53%-át. 

A CryptoCompare.com jelentése szerint az utóbbi időben szerfelett megemelkedett a dél-koreai wonban teljesített tranzakciók száma. A BTC Bitcoin ikon BTC PRICE mellett az Ethereum kereskedése is fellendült a kelet-ázsiai országban. Az ETH Ethereum ikon ETH PRICE és a won párosítása az üzletkötések 1,65%-át fedte le, míg a Solana esetében ez az érték 8,78% volt.

A dél-koreai kereskedési volumenek eszeveszett ütemben nőnek, az Upbit kriptotőzsde az elmúlt 1 nap folyamán 2,62 milliárd dollárnyi tranzakciót folytatott le. Ennek következtében a 11. legnagyobb kereskedési platform lett a teljesítményt illetőleg a hétvége során. Emellett a won és a Dogecoin az ügyletek 3,06%-át foglalta magába, az Avalanche vonatkozásában pedig nem kevesebb, mint 19,77%-ot.

Dél-Korea válhat a kriptokereskedés új központjává?

Újonnan Dél-Korea vezető kriptotőzsdéi, különösen az Upbit és a Bithumb, szembeötlő árprémiumokat érzékelnek. Szombaton például az Upbit felületén 1 bitcoin vételára 37 985 dollár volt, ami 1 300 dolláros különbséget jelent a globális, 36 700 dolláros árszinthez képest. A Bithumb-nál is hasonlóan alakult a BTC árfolyama, 37 978 dolláros érménkénti árral.

Az Ethereum átlagos árfolyamszintje 1 966 dollár világszerte, de az Upbit és a Bithumb platformjain 2 031 és 2 032 dollárt ér. A kriptovaluta tőzsdék ranglistáján a Bithumb a 15. helyet szerezte meg magának, ugyanis 1 milliárd dollár értékben valósított meg üzleteket 24 óra leforgása alatt. A trend a Coinone-t sem kerülte el, ahol a bitcoin csereértéke 38 ezer dollár, az ether pedig 2 034 dollárért vásárolható meg.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy valósággal tolonganak a dél-koreai vállalatok azért, hogy kereskedési platformokat hozhassanak létre.

Jóllehet, a Solana vételára is 2 dollárral magasabb Dél-Koreában, de atöbbi kriptoeszköz árfolyama ezeken a felületeken is megegyezik a nemzetközi középértékekkel. Ugyanakkor, a magas kereskedési volumenek és árprémiumok jól szemléltetik a kriptók iránti óriási keresletet a régióban. Mi több, ezek az árbeli eltérések remek arbitrázs lehetőségeket biztosítanak a leleményes kereskedők számára.