Dél-Koreában ketyeg az óra, sok kriptotőzsde lehúzhatja a rolót, ha sürgősen nem regisztrál

Azokat a kriptotőzsdéket, amelyek szeptember 24-ig nem regisztrálnak Dél-Koreában, a hatóságok egyszerűen leállítják. Az Upbit eddig az első és egyetlen, amely a szeptemberi határidő előtt eleget tett a felügyelet kérésének.

Az Upbit kriptotőzsde volt az első, amely a szeptemberi határidő előtt regisztrált a dél-koreai pénzügyi felügyeletnél – közölte a FIU honlapján.

Doh Gyu-szang, a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának alelnöke arra számít, hogy még egy vagy két tőzsde regisztrál augusztus vége előtt – jelentette pénteken a helyi média.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a hatóságok azzal fenyegetőznek, hogy blokkolják azon nem regisztrált tőzsdék platformjait, amelyek nem tartják be a szeptember 24-i határidőt.

A regisztrációnak számos követelménye van, többek között a bankokkal való partnerség kialakítása a valós felhasználói hitelesítéshez. Míg más tőzsdéknek állítólag nehéz meggyőzniük a bankokat, hogy működjenek együtt velük, addig az Upbit, Dél-Korea legnagyobb tőzsdéje már partnerséget kötött a K-bank online bankkal a valós név ellenőrzésére.

Úgy tudni, hogy a Bithumb, a Coinone és a Korbit is rendelkezik már ilyen partnerséggel, így valószínűleg ők lesznek a következő regisztrálók.

A külföldi tőzsdék sem úszhatják meg a kötelező regisztrációt. A FIU felszólította az összes kriptováltót, hogy csak akkor nyújthatnak szolgáltatásokat a dél-koreai állampolgároknak, amennyiben minden kötelességüknek eleget tesznek.

A Binance augusztus 13-án korlátozta kitettségét a piacon, amikor leállította a dél-koreai wonnal való kereskedési párok és fizetési lehetőségek elérhetőségét, eközben az OKEx még idén márciusban lekapcsolta szolgáltatásait az ázsiai országban.