Dél-Korea orvosturizmusát is a blokklánc technológia hajtja majd

A dél-koreai Puszan városában egy magán-állami konzorcium bejelentette, hogy blokklánc alapú platform létrehozásával szeretné a környék orvosturizmusát fellendíteni. A blokklánc elindításának dátumáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Gyeongnam Ilbo szerint a kezdeményezést a Busan Bank fogja irányítani, amely arra kíván törekedni, hogy az ország második legnépesebb városában a blokklánc segítségével átláthatóbbá, költséghatékonyabbá és gyorsabban elérhetővé tegye az orvos-és gyógyturizmus szolgáltatásait.

A konzorcium magában foglalja a Pusan ​​Nemzeti Egyetemi Kórházat, a Dong-A Egyetemi Kórházat, a Gosin Egyetemi Gospel Kórházat, a Samyuk Busan Kórházat és a Knet Co. Ltd fizetési társaságot.

A platformon kínált banki szolgáltatások

A kezdeményezés értelmében a helyi vállalkozások a bankszektorral, különösképpen a Busan Bankkal együttműködve egy mobilalkalmazást fognak létrehozni, melynek neve regionális mobil orvosturisztikai platform.

A pénzintézet az orvosturizmus tranzakcióit a blokklánc alapú alkalmazáson keresztül kívánja kezelni, különösen azokat, amelyek plasztikai műtétekhez és más kozmetikai eljárásokhoz kapcsolódnak. Emellett könnyű pénzváltási és számlanyitási szolgáltatásokat kínálnak majd az érdeklődőknek.

A platform a klienseket össze fogja kötni a Puszanban található egészségügyi intézményekkel is.

Bin Dae-in, a Busan Bank ügyvezető igazgatója azt mondta a helyi médiának:

A Busan Bank aktív szerepet vállal abban, hogy Puszan Dél-Korea egyik legjobb orvosturisztikai régiójává váljon. Részt akarunk venni a helyi gyógyturizmus újjáélesztésében.”

Az orvosturizmus egyre népszerűbb Ázsiában. A közelmúltban egy nagy dél-koreai biztosítótársaság, a KB Insurance jelentette be, hogy az ügyfelei számára blokklánc kompatibilis üzenetküldő rendszert vezet be.