A Deloitte kantinjában bitcoinnal fizethetnek a dolgozók

A “négy nagy” könyvvizsgáló egyike, a Deloitte mostantól engedi luxemburgi munkavállalóinak, hogy Bitcoinnal (BTC) fizessenek a kantinjában és kávézójában.

A könyvvizsgáló kísérleti programja egyelőre csak a luxemburgi irodájában érhető el. A vállalat közleménye szerint: “Jó, ha alkalmazottaink hozzáférhetnek ehhez az új technológiához”.

A kísérlet ellenére a Deloitte munkatársa, Laurent Collet hozzátette, a kriptogazdasági szereplőknek nem szabad túlzott várakozással tekinteni a projektre, ugyanis a Deloitte nem tervezi, hogy ügyfelei számára lehetővé tegye a bitcoinos fizetést. A társaság kantinja számára ez egy “teszt”, és célja, hogy lehetőséget adjon alkalmazottainak a digitális valutával való ismerkedésre és annak használatára.

A könyvvizsgáló cég már egy ideje közelebbről vizsgálja a blockchain technológiát. Jelenleg a vállalat a technológiát a jobb tranzakciókezelések terén szeretné kamatoztatni. Collet elmondta a Luxembourg Timesnak adott interjújában, hogy a blokkláncnak elsősorban három fontos tulajdonságára fókuszálnak: az ügyletek felgyorsítása, egyszerűbbé tenni az auditot és nagyobb hatékonyság érdekében eltávolítani a közvetítőket.

A Deloitte nem az egyetlen a “nagy négy” könyvelőcég közül, ami kísérletezik a Bitcoinnal. Októbertől kezdve a PricewaterhouseCoopers (PwC) luxembourgi irodája szintén elfogad a Bitcoin utalásokat. A lépést azzal indokolja a PwC, hogy szerinte a BTC-ben megvan az esély, hogy “közép- és hosszú távú standarddá váljon a gazdaságban” és szeretné magát korai adoptálóként pozicionálni.

Lévén szó mindkét könyvelőcég luxemburgi irodájában vezetik be a kriptós fizetést, ezért feltételezhető, hogy nyomon követik egymás kriptopénzek terén tett lépéseit.

(Forrás: Luxembourg Times)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük