A Desigual divatmárka is blokklánc technológiára vált

A Desigual divatmárka az ellátási lánc átláthatósága érdekében a blokklánc technológiát hívja segítségül. Már számos divatcég használ blokkláncot a termékek nyomon követésére. 

A Desigual kedden bejelentette, hogy hamarosan blokklánc platformon fogja nyomon követni a termékeit, a nagyobb átláthatóság és megbízhatóság jegyében. A népszerű spanyol divatmárka a Marco blokklánc felületét fogja használni az ellátási lánc minden egyes szakaszában, a megrendelésektől kezdve az elosztóközpontokba való megérkezésig. A bejelentés szerint számos logisztikai problémát kell majd a cégnek kiküszöbölnie a blokklánc technológia használatával. Ilyen probléma lehet például az átfutási idő tisztázása is, hogy az egyes termékcsaládokhoz szükséges alapanyagokhoz mikor jut a vállalat vagy éppen mikor tudja kiszállítani a késztermékeket a különböző üzletekbe.

Ha az ellátási láncban gondok merülnek fel az átláthatóság hiánya miatt, az nagyban megnehezítheti a divatcég helyzetét, hiszen nem tudják a problémát időben megoldani, illetve azt sem tudják, hogy hol és milyen probléma adódott. A platformot biztosító Finboot vállalat a bejelentéssel kapcsolatban azt nyilatkozta: “A nyomon követési platform képes lesz arra, hogy az esetleges késésekre figyelmeztessen, és elősegíti majd a kézbesítési folyamatokba való betekintést is, mindezt valós időben.”

“Az átlátható, rugalmas ellátási lánc létfontosságú számunkra, mivel mind a működési hatékonyságunkat, mind pedig a termelési folyamatainkba való betekintést növeli” – mondta Javier Fernandez, a Desigual technológiai innovációs vezetője.
A jövőben a Finboot szerint a nyomkövetési kezdeményezést kiterjesztik a Desigual teljes ellátási láncára egészen a végső fogyasztókig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.