Deutsche Bundesbank elnök: kockázatosak a kriptopénzek

A német központi bank a Deutsche Bundesbank (BBk) elnöke egy figyelmeztetést tett közzé, melyben a központi bankokat a digitális valuták bevezetésének lehetséges kockázataira figyelmezteti, jelentette a Reuters május 29-én.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Jens Weidmann, a BBk és a Nemzetközi Fizetési Bank (BIS) igazgatótanácsának elnöke állítólag azt nyilatkozta, hogy egy digitális pénz bevezetése a válságok idején potenciálisan destabilizálhatja a pénzügyi rendszert.

A német közgazdász magyarázata szerint, a digitális fizetőeszközökhöz való könnyű hozzáférés felgyorsíthatja a hitelezés összeomlását és egyben még jó gazdasági klíma közepette is “alapjaiban változtatná meg a bankok üzleti modelljét”.

Weidmann azt is hozzátette, a digitális pénzhez való könnyű hozzáférés növekvő volatilitáshoz vezet, ami negatívan befolyásolja a központi bankok mérlegét.

A Deutsche Bundesbank az Európai Központi Bankok Rendszerének tagja és a szervezet legjelentősebb belépője.

A hét elején az EKB egyik tisztviselője a központi banki digitális pénz (CBDC-k) előnyeit vázolta, ugyanakkor óvatosságra inti tagintézményeit. A tisztviselő szerint a CBDC-k elsősorban csereeszközök, fizetőeszközök és értéktároló szerepet tölthetnek be. Az ilyen típusú eszközök bevezetése azonban potenciálisan növelhetik a pénzügyi kirekesztés szintjét, állítja az az EKB képviselő.

2016 óta szolgáljuk a magyar kriptoközösséget. 365 napból 365-ötöt dolgozunk. Védünk az átverésektől, tanácsokkal látunk el, válaszolunk a leveleidre és igyekszünk igényes, hasznos tartalmakkal szolgálni minden egyes nap. Szerinted fair dolog, ha nem támogatod a munkánk?

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.