Díjmentes kereskedést jelentett be a Binance a TUSD párok limitáras megbízásaira

A Binance a platform kereskedési díjainak csökkentésével, és a tőzsdei likviditás növelésével próbálja kiküszöbölni a csorbát az elmúlt hetek pofonjai után. Az intézkedésre többek között azért volt szükség, hogy tovább erősítsék a TUSD stabilérmébe vetett piaci bizalmat, és minimalizálják a BUSD-ből kiáramló tőkét.

Egy tőzsde akkor működik jól, ha az eladói és a vevői oldal szinkronban van, melyhez egy nagyon fontos mechanizmus a limitáras megbízás, ahol a kereskedők előre beállíthatják, hogy milyen árfolyamon szeretnének vásárolni, vagy eladni. A Binance ezen limitáras megbízásokat teszi június 30-tól ingyenessé (máskülönben a megbízás teljesítésekor jutalékot kellene fizetni) az összes TUSD margin és spot párra, illetve további hat hónappal meghosszabbítják a BUSD párokra már korábban bevezetett kedvezményeket. Ezen felül a BTC/TUSD, TUSD/BUSD és TUSD/USDT párokon a piaci áras megbízások (azaz az azonnali vétel és eladás) is díjmentesek lesznek.

A Binance még márciusban vezetett be könnyítéseket, és ingyenes kereskedést számos stabilérme páron, melynek nem titkolt célja volt, hogy a TUSD elfogadottságát és piaci pozícióját erősítse. Ez a cél részben megvalósult, a TUSD már az öt legnagyobb piaci kapitalizációjú stabilcoin között van, és a Binance minden eddig nyújtott kedvezményt meghosszabbít, hogy ez így is maradjon.

A BUSD limitáras megbízások díjai is ingyenesek maradnak december 31-ig, kivéve a BNB/BUSD, BTC/BUSD és ETH/BUSD párokat. A BUSD helyzete különbözik a TUSD-től, hiszen míg utóbbi egy feljövőben lévő projekt, addig a BUSD esetében a veszteségek minimalizálása, és a totális összeomlás elkerülése lehet a Binance célja. Június 10-án ugyanakkor at TUSD kibocsátója, a TrueUSD technikai okokból felfüggesztette a stabilcoin kibocsátását a Prime Truston keresztül, melyet követően egy rövid ideig destabilizálódott az érme, és levált az $1 dolláros szintről.