Döcögősen indul az Atari tokenkibocsátása, nem most kellene

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Atari Group legendás videojáték fejlesztő vállalat bejelentette, hogy kétféle tokent fog generálni.

Az Atari Group társaságot még 1972-ben alapították a kaliforniai Sunnyvale-ben. A cég többször is tulajdonost váltott, jelenleg a francia Atari SA kiadóhoz tartozik, konkrétan az Atari Interactive leányvállalata. Részvényeit a NYSE Euronext Paris tőzsdén jegyzik, jelenlegi piaci kapitalizációja alig 50 millió dollár.

A 80-as és 90-es években az Atari rendkívül sikeres videojáték készítő cég volt, tehát elmondhatjuk, hogy a cég élt már meg jobb napokat is. A 2000-es években nem nagyon lehetett róla hallani, most viszont arra az elhatározásra jutott, hogy belekóstol a kriptovilágba. ICO-t, azaz elsődleges tokent bocsát ki, nem is egyet, hanem azonnal kettőt. A vállalat március 10-én megjelent sajtóközleménye szerint:

“2018-ban az Atari Group engedélyt adott az Infinity Networks Ltd-nek (“ INL ”) egy olyan blokklánc projekt kidolgozására, amely egy kriptovaluta (Atari Token), illetve egy decentralizált platform létrehozására irányult. Ez hozzáférést biztosított volna a digitális szórakoztatás minden formájához, a videojátékoktól kezdve a filmekig és a zenéig.”

Mivel azonban a projekt fejlesztése nem olyan tempóban haladt, mint azt az Atari elképzelte, a társaság és az INL közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy felbontják a megállapodást. A jogok visszaszerzése után az Atari Group viszont arra az elhatározásra jutott, hogy a blokklánc kezdeményezést két különálló projektre bontja.

Két token egy vállalattól

Az Atari Group azonban egyedül nem birkózna meg a feladattal, ezért az ICICB nevű társasággal együttműködve próbál túljutni a kezdeti nehézségeken.

Az ICICB csoporttal a következő lépése az lesz, hogy 2020. márciusától kezdve magánkihelyezések útján, majd 2020. szeptember 30-ig nyilvános eladással elérhetővé teszi a cég által generált tokeneket. A vállalat az Atari Token likviditásán is dolgozik, megkönnyítve ezzel a token regisztrálását a legnagyobb kriptotőzsdéken. A tokenvásárlás feltételeit a kibocsátás időpontjában fogják nyilvánosságra hozni. A részletekről csak annyit tudni, hogy az Atari Group a token eladásokból származó bevétel 35%-ára jogosult.

A vállalat itt azonban nem akar megállni. Úgy döntött ugyanis, hogy az 1972-ben kifejlesztett Pong nevű népszerű játék után, egy Pong Tokent is kibocsát. Ezt a digitális valutát a cég kenyai működési engedélye alatt kívánja létrehozni.

Szerencsejáték kriptovalutákkal

Nyilván sokan arra gondolnak, hogy az Atari Tokent mégis mire lehet használni. A társaság ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy videojátékokhoz legközelebb eső területeken, például a kriptovalutákat elfogadó online kaszinók oldalain lehet majd vele fizetni. Frédéric Chesnais, az Atari SA vezérigazgatója kijelentette:

“Rendkívüli mértékben érdeklődünk a blokklánc és a kriptovaluták iránt, különösen ami a videojáték ipart és az online fizetéseket illeti.”

Az Atari Group partnere az ICICB Csoport, 2020. szeptember 30-ig amúgy egy kriptovalutákat elfogadó online kaszinót kíván indítani, ami kapóra jöhet az Atari tokenek számára. Az Atari a nettó játékbevételek 50%-ára jogosult, 7,5 millió eurós garanciával az elkövetkező 3 évre.

Nem tudni mit hoz a jövő

Március 17-én az Atari Group bejelentette, hogy 3,26 millió eurós tőkebevonást hajtott végre. A bevétel egy részét az új játékok fejlesztésének finanszírozására, illetve a marketing költségvetés megerősítésére fordítják.

Ugyan az Atari már közel sem az a tündöklő vállalat, mint 30 évvel ezelőtt volt, azért érdemes odafigyelni a cég mozgolódásaira. Mivel a jelenlegi szerencsejáték és videojáték ipar óriási átalakuláson megy keresztül a blokklánc technológiának köszönhetően, talán az Atari Group is megtalálja majd a helyét ebben a virágzó térben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.