Elon Musk kedvenc coinja nem mostanában lesz proof-of-stake hálózat

Azt már Elon Musk óta tudjuk, hogy egyetlen tweet vagy elejtett megjegyzés komolyan megmozdíthatja egy-egy kriptovaluta árfolyamát. Ez történt a dogecoinnal is nemrégiben (Musk egykori nagy kedvencével). Miután az egyik vezető fejlesztője, Michi Lumin arról beszélt, hogy nincsenek tervek a hálózat Proof-of-Stake mechanizmusra történő átállítására, a coin árfolyama 7 nap alatt 10%-ot esett.

Lumin nem zárta ki, hogy egyszer PoS hálózat lesz a dogecoin

Hosszú napokon és heteken keresztül ment a spekuláció arról, hogy a dogecoin proof-of-stake hálózat lehet, viszont Lumin lehűtötte a kedélyeket. Azt írta Twitter-fiókján, hogy csak mert valakinek több millió követője van és hitelesnek tűnik, nem jelenti azt, hogy a dogecoin belső működéséről bármit is tud. Amióta az Ethereum szeptemberben proof-of-stake mechanizmusra váltott, az alapító Vitalik Buterin már többször beszélt arról, hogy örülne, ha a Dogecoin és a Zcash is követné őket. Plusz ugye közben a Dogecoin Foundation is bejelentette, hogy együtt dolgoznak Buterinnel a dogecoin stakelési mechanizmusának kidolgozásán.

Lumin arról is tweetelt december végén, hogy a dogecoin hálózata inkább a bitcoinhoz hasonlít a technológiai “életkorát” tekintve. Tehát nem olyan modern, mint az Ethereumhoz hasonló hálózatok. Jelenleg van egy javaslat a dogecoin hálózat PoS-ra váltására. De ha ezt jóvá is hagyják a hálózati node validátorok, akkor sem a hagyományos PoS átállásra kerül majd sor. Mindenesetre az első felindulás után a dogecoin árfolyama valamelyest stabilizálódott és egy nap alatt 3%-ot emelkedett vissza az ár. Ez annak köszönhető, hogy közben a Dogecoin Foundation is bejelentette, hogy 5 millió dollárnyi DOGE tokennel elindította a Dogecoin Core Fejlesztési alapot.