A Dolce&Gabbana viselhető NFT kollekciót dob piacra

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Dolce & Gabbana egy milánói székhelyű olasz divatház, amelyet 1985-ben alapítottak a város mellett. Több ezer alkalmazottja van, termékei között a ruhák mellett találhatunk mobiltelefont, napszemüveget és parfümöt is. Alapvetően luxusmárkának számít, célja a divat új irányzatainak diktálása és létrehozása. És most a cég partnerségre lépett az UNXD nevet viselő digitális értékesítési platformmal, hogy NFT kollekciót indítson. A viselhető, nem helyettesíthető tokenek a Genezis Kollekció néven futnak majd. Ezt a divatház még szerdán közölte egy tweetben a Twitteren, ahol hangsúlyozta, hogy trendi divatot követő kollekcióról van szó. Az első képsorokat ugyanebben az üzenetben posztolt videóban meg is lehetett nézni.

A Dolce&Gabbana csak követi a trendet az NFT-k piacra dobásával

Akit érdekel a kollekció, az már most feliratkozhat az NFT-re, és ha még barátokat is hoz, akkor különleges, “korai hozzáférésű” tokenet kaphat érte. És megfelelő körítést is tesz majd a cég a kollekció mellé, hiszen a Velencében megrendezésre kerülő Alta Moda, Alta Sartoria és Alta Gioielleria nevű divatbemutatókon is népszerűsíteni fogják majd augusztus végén. Nem a Dolce&Gabbana lesz az első luxusmárkákat gyártó divatház, amely felszáll az őrülten száguldó NFT-vonatra. Még júniusban a Gucci eladta az első NFT-jét a Christie’s aukciósházon keresztül 25 ezer dollárért. Ezzel egyébként ez lett a Gucci által valaha eladott legdrágább termékek egyike. Viszont az, a Gucci Aria NFT nem volt viselhető. Egy videó volt, amely a divatház 2020 őszi/téli kollekciójának állított emléket.

Kibocsátásának apropója a Gucci alapításának 100. évfordulója volt. És nem csak a nagy divatcégek, de a tervezők is ott vannak már az NFT-térben. Hiszen 2019-ben Louis Vuitton állt össze a Riot Games játékfejlesztővel, hogy limitált, League of Legends NFT kollekciót dobjanak piacra. De dobott piacra NFT-t a brit tervező, Burberry is, aki szintén egy játékfejlesztővel a Mythical Games cégével állt össze. Az utóbbi által fejlesztett játékban ráadásul a Blankos névre hallgató NFT karaktereket lehet irányítani, gyűjteni és akár eladni is.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.