Donald Trump már börtönben ül – legalábbis az új NFT-kollekció szerint

Miközben az egész világ Donald Trump őrizetbe vételét figyeli, berobbantak a volt amerikai elnököt börtönruhában ábrázoló NFT-kollekciók is.

Ha még emlékszünk rá, az elmúlt év végén megjelent a hivatalos Trump-témájú NFT gyűjtemény, aminek hírét maga Trump is megerősítette egy Truth Social posztban. A Trump-NFT-kből 45 ezer darab került létrehozásra a Polygon blokkláncán, darabonként pedig 99 dollárért került értékesítésre. Na most, a Trump Criminal Digital Cards nevű NFT-kollekció pontosan a szóban forgó gyűjtemény licenc nélküli másolataként született – annyi különbséggel, hogy Trump „csodálatos életműve” helyett a jelenleg is tartó politikai botrányra emlékezik meg. A 945 különböző NFT-ből álló kollekció egyébként körülbelül két hete indult útjára, amikoris felerősödtek a találgatások, miszerint a volt amerikai elnök a 2016-os választások előtt lefizette és megfenyegette Stormy Daniels pornószínésznőt, hogy hallgasson viszonyukról.

A gyűjtemény megálmodói a Trump által kiadott kollekciók pixeles változatát használták fel az NFT-k megalkotására, amelyek immár börtöncellában és különböző börtönruhákban ábrázolják a volt amerikai elnököt. A Nansen adatai szerint a kollekció padló árfolyama 0,017 ETH-ra, azaz cikkünk írásakor 32 dollárra, kereskedési volumene pedig 3600%-kal emelkedett az elmúlt nap során. Piaci kapitalizációja jelenleg 12 ETH (körülbelül 23 ezer dollár) – szemben a hivatalos gyűjtemény teljes piaci kapitalizációjával, amely a Price Floor adatai szerint 42 millió dollár.

Donald Trump mellett egyébként nemrégiben Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt, aki Twitteren üzent a volt amerikai elnöknek:

„Folytassa a harcot, Elnök Úr! Mi Önnel vagyunk!” – írta.

Kapcsolódó cikkeink: