DonAlt szerint a medve fogja uralni a Bitcoin piacot a következő időszakban

Egy sokak által követett kriptostratéga és kereskedő szerint a Bitcoin árfolyama a 2021. novemberi piaci csúcsra hasonlít, és megvan rá az esély, hogy egy újabb mély visszaesés következik be.

A DonAlt néven publikáló elemző egy új stratégiai elemzésben azt állítja, hogy a medvék átvették az irányítást a Bitcoin felett, miután a bikáknak nem sikerült magasabbra tolni a piacot annak ellenére sem, a MicroStrategy vezér Michael Saylor és a Terra (LUNA) alapítója, Do Kwon nagy mennyiségben vásároltak Bitcoint az elmúlt időszakban.

“Azt hiszem, hogy azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a medve által uralt időszak lesz. A Bitcoin árfolyama lefelé fog menni, mert volt egy csomó jó hírünk a kriptoszférából. Vannak az altoiconok, amelyek nagyon jól teljesítenek. Ez nagyon érdekes, mert úgy tűnik, hogy a Bitcoin ára mindig csökken, amikor ilyen kitörések vannak az altcoinok piacán. Az emberek izgatottak lesznek és elkezdenek altcoinokat vásárolni a Bitcoin és az ETH helyett, ami lejjebb tolja a nagy kriptókat. Aztán Michael Saylor és Do Kwon is bevásárolt nagy mennyiségben, de az árfolyam mégis lement.

Nem sikerül tartani a mostani árfolyam szinteket?

DonAlt szerint a Bitcoin lefordulása 45 000 dolláros sávnál egy nagy vörös zászló a bikák számára. A kriptostratéga szerint a sikertelen kitörés emlékeztet a Bitcoin novemberi piaci szerkezetére, amikor a BTC 70 000 dollár közelébe emelkedett. Ekkor megdöntötte a korábbi történelmi csúcsát, hogy aztán egy több hónapos lejtmenetet indítson el.

DonAlt

“Átlendültünk a 70 000 dollár felett, majd csúnyán visszaestünk, és nem tudtuk tartani a 60 000 dolláros sávot sem. Ez egyértelműen medve hatás volt, és ugyanazok a piaci körülmények érvényesülnek most is. Nyilvánvalóan sokkal kisebb az időkeret most, mivel ez inkább a napi sávokra vonatkozik, mintsem a hetire, de ez még mindig így is ugyanaz a szituáció.”

Technikailag nézve tehát, most inkább a medve uralta időszakra számítsunk. Az ellenállás most valahol a 47.000 dollárnál van, és a tartományi mélypontnak valahol 33.000 dollárnál kellene lennie.