A MicroStrategy megint bitcoint vásárolt, most $177 millióért

A MicroStrategy újabb 3907 bitcoint vásárolt, jelentette be a vállalat CEO-ja, Michael Saylor egy Twitter-bejegyzés keretében. A cég több mint 108 000 bitcoinnal rendelkezik jelenleg.

A MicroStrategy bitcoin befektetése kétszer akkora, mint a Tesláé

A MicroStrategy 2021-ben nagyon ráállt a bitcoin vásárlásra, és ez a lelkesedés a nyáron sem hagyott alább. Az elmúlt két hónapban ugyanis 177 millió dollár értékben vásároltak majdnem 4000 újabb bitcoint.

A MicroStrategy újabb 3907 bitcoint vásárolt nagyjából $177 millióért, bitcoinonként átlagosan ~$45 294-os áron. Augusztus 23-ával bezárólag ~108 992 bitcoint hodlizunk nagyjából ~$2,918 milliárd értékben, bitcoinonként átlagosan ~$26 769-os áron” – tette közzé Saylor Twitteren.

Az amerikai Tőzsde- és Értékpapírfelügyelethez (SEC) eljutatott beszámolók szerint ezt az összeget július 1 és augusztus 23 között vásárolták. Ezt megelőzően is komoly bitcoin beruházásokat eszközöltek a nyáron. Csak júniusban több mint 13 000 BTC-t vásároltak kb. 500 millió dollárért cserébe.

A MicroStartegy már az újabb vásárlás előtt is több, mint kétszer annyi bitcoinnal bírt, mint bármelyik másik nyilvánosan jegyzett cég. A második helyen Elon Muskék Teslája áll, amely kb. 42 000 bitcoinnal rendelkezik jelenleg.

Mindezek ellenére a MicroStrategy nem tűnik úgy, mint aki lassítani akarná a bitcoinvásárlási tempóját. A nemrégiben az ETH Think Tank-nek adott interjújában Saylor kitartott a jelenlegi irányvonal mellett.

„A bitcoin az évtized egyik, ha nem a legdiszruptívabb technológiája. Felforgatja az energiaipart, a befektetési és a technológiai szektort. Ez azt jelenti, hogy általánosságban felforgatja a politikát és a gazdaságot is. Ezért az emberek figyelnek rá, és progresszív és ember-központú lesz” – nyilatkozta Saylor.

A MicroStrategy, amely egyébként üzleti elemzésekkel és felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozik, már tavaly agresszív bitcoin stratégia mellett döntött. A döntés eddig kifizetődőnek tűnik, hiszen a bitcoin befektetések bejelentése után részvényeik ára jelentősen megugrott; illetve olyan vállalatok is bevásároltak belőle, mint pl. a Morgan Stanley. De a cégen belül is a bitcoin vette át a domináns szerepet. Korábbi jelentések szerint még az igazgatóság fizetését is bitcoinban adják a vállalatnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük