Dorsey: Jöhet a Lightning a Square Cash applikációba

Jack Dorsey, a Square és Twitter CEO-ja elárulta, hogy integrálni fogják a Lightning hálózatot a Square Cash applikációba.

Lightning és a Square Cash

A bitcoin skálázási problémájának megoldására született lightning hálózat hamarosan elérhető lesz az olcsó és gyors mobil alapú átutalásokra szakosodott Square Cash applikációban.

A Twitter és a Square igazgatója, Jack Dorsey igen közel áll a tűzhöz, hiszen a Lightning Lab közvetlen befektetője is egyben. Egy podcast interjúban árulta el, hogy integrálni fogják a technológiát a Square mobil applikációban.

“Ez nem arról szól, hogy megvalósítjuk-e a lightning integrációt, sokkal inkább arról, hogy mikor. Jelenleg az a kérdés, hogyan tudjuk biztosítani hogy azt  sebességet és hatékonyságot tudjuk elérni, amire szükségünk van” Hangzott el Dorseytól az interjúban.

Sőt, a Square igazgatója, még ennél is tovább ment. Nem akarnak megállni a bitcoin adásvételnél. Sokkal inkább szeretnék, hogy a bitcoin is egy pénz legyen, akár csak a dollár vagy az euró.

A 7 millió havi aktív felhasználóval rendelkező Square szóvivője hivatalosan nem nyilatkozott még az ügyben.

Egyre terjed a Lightning hálózat híre

Dorsey február 5-én kapta meg a Lightning “fáklyát”. A kezdeményezés a jelentős iparági szereplők közötti bitcoin átutalás formájában szeretné népszerűsíteni a Lightning hálózatot. Eddig 175-en vettek már részt az utalási láncban, mely a Twitteren keresztül terjed.

Elizabeth Stark, a Lightning Labs CEO-ja elmondta, hogy amióta Jack Dorsey is tovább adta a fáklyát, rohamosan terjed a híre a kezdeményezésnek

Ami igazán erőteljes a fáklyában az az, hogy jól demonstrálja, milyen gyorsan lehet a világ bármely pontjáról bárhová pénzt küldeni.

“Azt tesszük most a pénzzel, amit az internet tett az információval.”

Emellett egy független Lightning hálózat rajongó készített egy böngésző kiterjesztést, mely a mikrófizetéseket könnyíti majd meg a hálózatot igénybe véve. A Lightning Tippin kiterjesztést a decemberi indulása óta már több, mint 3000 felhasználó használja, több ezer számlát fizettek már ki vele 7466 dollár értékű bitcoin tranzakción keresztül.

Decemberben már írtunk egy bemutató cikket az alkalmazásról. Ha netán már szórjátok a szatosikat a Lightning hálózaton keresztül, akkor itt egy gomb 🙂


Képünk illusztráció: Dorsey, az új Bitcoin Jézus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük