Egy új Lightning tárcával mikroutalást fogadhatsz anélkül, hogy full node-t kellene futtatnod

A tippin.me új béta tesztfázisban lévő program segítségével Lightning hálózati mikrotranzakciókat fogadhatsz.

Az egyszemélyes fejlesztőcsapat a r/Bitcoin reddit alfórumban vázolta fel programja részleteit. Eszerint a progi segítségével “borravalót (mikro-utalást) fogadhatsz a Lightning hálózaton, bárhol, bármikor anélkül, hogy LN node-t [A node a bitcoin hálózatára csatlakoztatott számítógép, amely egy kliensprogramon keresztül végzi a tranzakciókat. A bitcoin hivatalos oldalán bővebben is olvashatsz a node-okról.] kellene futtatnod,” ami egy “egyszerű letéti tárcát” jelent.

Regisztráció esetén a tippin.me “kioszt egy személyes megosztható mikrotranzakciós linket ami egy új QR számlát tartalmaz amire szabadon választható nagyságú összeget lehet befizetni. Amikor valaki pénzt küld a QR számlára, az összeg megjelenik a tippin.me kezelőfelületén.” A lényege annyi a fejlesztésnek, hogy az emberek “megosszák ezt blogokon, patreonon, fórumokon stb. annak érdekében, hogy borravalóban részesüljenek és közben a Lightning hálózatot használják.”

Fontos megjegyezni, az utalások a programon keresztül haladnak át, azaz, a tárca egy letéti tárcát jelent. Ami annyit takar, ha valaki használni kezdi, akkor ideiglenesen a fejlesztőre bízza a forrásait (ahogy ezt tesszük a Coinbasen, Binancen tőzsdéken, vagy a legtöbb online bitcoin tárca esetében) ami egyesek számára kevésbé biztonságos megoldás a nem letéti megoldásokkal szemben (pl. papíralapú bitcoin tárca, hardver tárca, asztali tárcák stb).

A projekt még béta fázisban van és még nem kezdett el terjedni a blogokon, fórumokon vagy harmadik fél platformokon.

Miután az egyedül dolgozó félhomályba burkolózó fejlesztő egy újabb közleményben jelentette be, már működik a honlap is és a projekt az ő “személyes hozzájárulása a Lightning hálózat elfogadottság” növeléséhez.

A Lightning hálózat bár még mindig fényévekre van a tömeges elterjedéstől a bitcoinisták körében komoly érdeklődésre tart számot mivel segítségével csökkenthető a Bitcoin hálózat lassúsága és egyben kikövezheti az utat a skálázhatóság felé. A tippin.me mindezt “ingyen csinálja, támogatók nélkül, a saját szerverein,” azzal a céllal, hogy ésszerűsítse a Lightning elfogadottságot. Egy újabb reddit bejegyzésben később egy szatosi airdroppot jelentett be, mely során 500 szatosit küld az első 500 felhasználónak a Lightning segítségével.

Hogy a béta után mi lesz a projekttel, azt nehéz megmondani. De fontos megjegyezni, a projekt egyetlen fejlesztő önkéntes munkája. A regisztrációhoz csupán egy Twitter fiókra van szükség. Próbáljátok ki!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük