Duplázott a BSV árfolyama egy álhírre

Megduplázta az árfolyamát 120 dollárról 250 dollárra a bitcoin SV (BSV) ami mögött vélhetően egy Kínában terjedő álhír áll.

A hír mögött egy látszólag tekintélyes kínai híroldal anyaga áll, mely virálissá vált a kínai kriptoközösség tagjai között.

A hírnek sokan felülhettek még annak ellenére is, hogy egyetlen link sincs a cikkben, mellyel a hír hitelességét lehetne igazolni.

CSW [Craig S. Wright – Faketoshi] 50K BTC-t utalt a legnagyobb BTC tárcából a Binance-re, amivel igaz a hír, ő Satoshi. Emiatt CZ (Changpeng Zhao – Binance CEO) újralistázza a BSV-t és hivatalosan bocsánatot kért a Twitteren.

A hír hamis és Changpeng Zhao maga is megerősítette egy tweetben, hogy a hirtelen pumpát egy álhír okozta Kínában. CZ hozzátette, legalább 20-en keresték fel, hogy konfirmálják a hír hitelességét.

>>>Ha eleged van a reklámokból, használj Brave böngészőt.

A pumpa ennek ellenére maradt ahogy a charton is megfigyelhető:

BSV/USD Bitfinex | TradingView

A Bitfinex charton tisztán kivehető az éjszakai órákban indult pumpa. Egy másik érdekességre is felfigyelhetünk a charton, ami Bitfinex specifikus: A BSV árfolyama a pumpa csúcsán egy flash crash-t is szenvedett, ami egyértelmű piaci manipulációt sejtet a háttérben.

Május 21-én hasonló praktikákkal egy másik álhír hatására ugrott meg a BSV árfolyama. Akkor CSW azt hazudta a médiának, hogy az amerikai szerzői jogi hivatal őt ismerte el a bitcoin fehér könyv írójának és kód feltalálójának amit már másnap egy hivatalos közleményben cáfolt a hivatal. Bárki, aki beadja szerzői jogi kérelmét a hivatalhoz és befizeti az 50 dolláros díjat, magának vallhat kreatív alkotásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük