Egy dúsgazdag svájci eszközkezelő rövidesen belép a kriptopiacra

A Julius Bär (Baer) Group talán kevésbé ismert Magyarországon, ez egy svájci bank, amely több mint 110 milliárd dollárnyi eszközt kezelt 2021-ben. Nemrégiben egy, a befektetőknek tartott beszámolóban a bank vezérigazgatója, Philipp Rickenbacher a jövőbeni terveiknél a kriptovalutákat is megemlítette. A beszéd közben mutatott prezentációból kiderült, hogy hamarosan a Julius Baer kriptotermékeket és DeFi szolgáltatásokat is kínálni fog a kiemelt ügyfeleinek.

Mikorra várható a Julius Baer kriptopiaci belépése?

Jelenleg is folyamatban van egy olyan teszt, amelyben könyvelési folyamatokat, kereskedést és szabályoknak való megfelelőséget vizsgálnak a termékek vonatkozásában. Amint a teszt sikerrel zárul, a kriptovaluták beintegrálásra kerülnek a bank vagyonkezelési szolgáltatásai közé. Érdekesség volt, hogy Rickenbacher a mostani kriptopiaci helyzetet a dot-com lufihoz hasonlította. Az még a 2000-es évek elejének egyik nagy pénzügyi bukása volt. Viszont a bukásból főnixmadárként emelkedett ki az internet kereskedelmi használatának terjedése és a Julius Baer vezetője szerint hasonló vár a kriptovalutákra is. Azt mondta, hogy szerinte a digitális pénzeszközök is egy olyan új szektort jelentenek, amelyek teljesen átalakítják majd az életünket.

A prezentáció a 2023-2025-os időszak terveit mutatta be, de a cég folyamatosan vizsgálni fogja a kriptopiaci lehetőségeket. A Julius Baer saját célkitűzése szerint hidat akar képezni a fiat világ és a digitális pénzeszközök világa között, hogy segítsenek az ügyfeleknek eligazodni az útvesztőkben. Azt egyébként már elég régóta tudjuk, hogy a Julius Baer eléggé elkötelezett a kriptovaluták iránt. Még 2019-ben egy másik céggel együttműködésben már elkezdett kriptopiaci szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleinek. Akkor a bank egyik közleményében egyértelművé tették, hogy hisznek a kriptopiacok jövőjében. És abban, hogy a bitcoin és más kriptovaluták teljesértékű részei lehetnek bármely befektető portfoliójának.