Svájci Julius Baer privátbank digitális eszköz szolgáltatásokat indít


A svájci Julius Baer privátbank partnerségre lépett egy kriptovaluta bankolási startuppal hogy digitális eszközöket kínálhasson ügyfeleinek.

A hírt kedden jelentette be a bank. A szóban forgó bankolási startup a SEBA Crypto AG ami tárolást, tranzakciót és befektetési megoldásokat kínál a digitális eszköztulajdonosoknak és a bevezetéssel a Julius Baer is hasonlót fog kínálni.

A partnerség akkor válik teljesértékűvé mikor a SEBA megkapja a bankolási és értékpapír kereskedési engedélyt a svájci pénzfelügyeleti hatóságtól, a FINMA-tól.

A SEBA múlt év júniusában folyamodott FINMA engedélyéért és a kriptobankolási szolgáltatásait az év második negyedévétől tervezi élesíteni. Legalábbis ez olvasható ki a startup éves ütemtervéből. A startup egyben ICO-t tervez a 3. negyedévben.

A Julius Baer múlt évben szerzett részesedést a SEBA startupban, hogy pontosan mekkora összegért és mekkorát, az mindmáig tisztázatlan.

A SEBA egy külön közleményben Peter Gerlachot ajánlja az igazgatótanácsába, mint a Julius Bar képviselője. Gerlach a privátbank vezérigazgatóságának elnöke.

Gerlach a közleményben azt nyilatkozta, a bank meg van győződve, hogy a “digitális eszközök egy legitim fenntartható eszközosztállyá válnak egy befektető portfóliójában.”

SEBA-t egyébként korábbi UBS bankárok indították és mintegy 100 millió svájci frank (27 milliárd forint) kockázati tőkét gyűjtött az induláshoz még múlt év szeptemberében hogy egy szabályozott kriptobankot alapítson. Célja, hogy hagyományos banki szolgáltatásokat nyújtson a kriptogazdasági szereplőknek a kriptovaluta kereskedés, eszközmenedzsment és intézményi letétkezelés területén.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.