Egy befektető 48 dolláros!! vesztesége miatt perli a Ripple-t

A több mint 400 dolláros bejelentési díj ellenére a Ripple egyik befektetője jogi lépéseket tett a vállalattal szemben 48 dolláros!! (nagyjából 14 ezer forint) vesztesége miatt. Ez most valami vicc?

A Ripple közössége ledöbbenve fogadta a hírt, miszerint egy floridai férfi, Tyler Toomey jogi lépéseket tett a Ripple Labs és a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse ellen 48,56 dolláros vesztesége miatt.

2020 novemberében Toomey 135 XRP tokent vásárolt 0,724 dolláron, melyek összértéke 97,80 dollár volt. Tavaly decemberben a Ripple és a SEC között kialakult jogi csata miatt az XRP árfolyama zuhanni kezdett. Toomey pánikba esett és eladta a tulajdonában lévő kriptovalutát, viszont így 50%-át bukta a befektetésének.

Úgy tűnik a férfi nem tudta megemészteni a 48 dolláros mínuszt, ezért csoportos keresetet adott be a Ripple feje ellen, ami egyébként nyolcszor többe kerül, mint az állítása szerint elszenvedett veszteség.

A floridai körzeti bíróság honlapja szerint (ahol a keresetet benyújtotta) egy polgári peres eljárás bejelentésének a díja 402 dollár. Ha az ügy nem lenne elég furcsa, akkor érdemes hozzátenni azt is, hogy a férfi 5 000 001 000 dollárt követel a Ripple-től fájdalomdíjként, és az ügyben eljáró bíró vezetékneve szintén Toomey.

Úgy tűnik, hogy a Ripple közösség nem tud mit kezdeni az esettel, egyesek megsértődtek, míg mások viccnek gondolják azt. Egy Twitter felhasználó 200 dollárt ajánlott fel XRP-ben Toomey-nak, ha eláll a pertől. A férfi egyelőre még nem válaszolt az ajánlatot tevő felhasználónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.