Egy belgiumi étteremlánc üzleteiben kriptóval is lehet már fizetni

A francia Black & White Burger gyorsétteremlánc belga ága bejelentette, hogy az ország összes üzletében elfogadják a kriptovalutával való fizetést.

A L’Echo és a L’Avenir médiumok szerint a lánc azt is elmondta, hogy készített egy “titokzatos burgert”, amelyet csak a kriptóval fizető vásárlók rendelhetnek.

A lánc a Lyzi nevű francia kriptoalkalmazás-fejlesztővel lépett partnerségre a kriptovaluta-elfogadás érdekében. A gyorséttermi cég franchise vezetője, Mansour Nasr azt nyilatkozta:

“A Black & White egy kortárs márka, amely halad a korral. A kriptoközösség folyamatosan növekszik. Szeretnénk megfelelni a kriptóval fizetni kívánó ügyfelek növekvő igényének”.

A cég közölte, hogy az ügyfelek 70 különböző tokent használhatnak majd az étel- és italrendeléseik kifizetésére.

A gyorsétterem-szolgáltató azt mondta, hogy ez az első lánc az országban, amely felkínálja a vásárlóknak a kriptóval történő fizetés lehetőségét. Az üzletlánc vezetője azt állította, hogy ő otthonosan mozog a kriptók világában és már évek óta fontolgatja a kriptovalutás fizetést.

Nasr szerint a kriptopénzek “hamarosan a vállalat bevételeinek 2-3%-át” jelenthetik Belgiumban.

Jerry Agondanou, a Black & White brüsszeli kirendeltségének vezetője elismerte, hogy részben azért döntöttek a kriptopénzek elfogadása mellett, hogy felhívják magukra a publikum figyelmét.

A göteborgi egyetem szakértője azt mondta, hogy “nincs kétségem afelől, hogy a lépés egy marketingterv része”.

Az év elején egy francia gyógyszertár került a címlapokra az országban, amikor bejelentette, hogy kriptovalutákat is elfogad fizetőeszközként. A párizsi Burger King üzletek pedig idén kriptopénzzel működő mobiltelefon-töltőállomásokat telepítettek.