Egy bitcoin bálna közel 79 ezer BTC-től szabadult meg négy nap alatt

Mikor a kriptopiacon felfelé ívelő trend van kirajzolódóban, érdekes tranzakciókat szúrt a BitInfoCharts. A cikk írásakor már közel 23450 dollár körül mozog a bitcoin árfolyama, de ezzel párhuzamosan a legnagyobb bitcoin bálnák egyike hétfő óta 78484 bitcointól szabadult meg. Hétfőig a cím volt egyébként a leggazdagabb olyan cím, ami nem kriptotőzsdéhez tartozott.

A bitcoin bálnák mozgása az árváltozást is előrejelzi

A jelenlegi árfolyamon számolva ez a mennyiségű BTC hihetetlen, közel 2 milliárd dolláros eladásnak felel meg. Jelenleg a bálna 54398 BTC-t birtokol, ezzel már csak a 13. leggazdagabb BTC címnek számít azon a listán, amelyen már a kriptotőzsdék tárcái is szerepelnek. Érdekes lehet a háttere egy ilyen jellegű kiárusításnak, hiszen korábban ez a cím stabilan vásárolt, árfolyamtól függően. A csúcsponton 132 ezer bitcoinnál is többet birtokolt. Egy másik kriptoelemző cég rámutatott, hogy most hétfőn csúcsra ért a BTC bálnák aktivitása egy hónapos periódust vizsgálva.

Az 1 millió dollárnál nagyobb értékű tranzakciók most hétfőn érték el a legnagyobb értéküket. Sokan úgy látják, hogy a bálnák aktivitása és mozgolódása egyértelmű jele annak, hogy az ármozgás új irányt vesz. Mondjuk ez akár önbeteljesítő jóslatnak is nevezhető, hiszen ha ilyen mennyiségű bálna mozdul meg, akkor az már önmagában irányítja az árat. Mindenesetre a bálnák száma is növekszik, hiszen múlt héten elérte a 2021. februári szintet azon tárcák száma, amelyekben több mint 10 BTC van. Az árfolyam mindenesetre most elég kitartóan emelkedik, remélhetőleg a nagy bálnánk mozgása nem fogja negatívan befolyásolni ezt.