Egy brit milliárdos is beszáll a kriptopénzek piacára

Simon Nixon brit milliárdos családi irodája, a Seek Capital is belép a kriptopénzek piacára. A vállalat azt tervezi, hogy komolyabb összeget fektet kriptovalutákba.

A digitális eszközök tovább növekednek és jelentős részt foglalnak el a pénzügyi piacokon” – mondta a Seek Capital ügyvezető igazgatója, Adam Proctor. Ennek megfelelően a családi iroda növelni fogja a kriptoallokációját, és felvesz egy kijelölt kriptopénz elemzőt.

Hivatalosan a családi iroda egy magántulajdonban lévő vállalat, amely a leggazdagabb magánszemélyek számára foglalkozik befektetési tanácsadással és vagyonkezeléssel.

Mivel a milliomosok is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kriptopénzek iránt, így más intézményekhez hasonlóan a brit cég is a digitális valuták felé fordul.

Mint arról a Bloomberg beszámolt, a Simon Nixon brit milliárdos által működtetett családi iroda a digitális eszközökben is szeretne megmártózni.

Adam Proctor, a szervezet ügyvezető igazgatója elmondta, hogy igyekeznek növelni a “kriptoallokációt, mivel úgy érezzük, hogy ez egy fontos terület a jövőre nézve”.

Bár azt nem tudni, hogy pontosan mit jelent a digitális eszközöknek való kitettség növelése, Proctor kijelentette, hogy a cég kriptovaluta szakértőt fog alkalmazni.

Az intézmények, különösen a családi irodák gyorsan növekvő igényét nemrég a Goldman Sachs által végzett felmérés is jól példázta.

A felmérés arra a következtetésre jutott, hogy a kutatásban részt vevő intézményi befektetők közel fele fokozottan érdeklődött az iparágba történő alapok befektetése iránt.

Egy másik, a Fidelity által összeállított kutatás még optimistább eredményeket vázolt fel. Ebből kiderült, hogy az intézményi befektetők nagyjából 70%-a tervezi, hogy vagy növeli jelenlegi kriptoallokációját, vagy a következő hónapokban megveszi első kriptovalutáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.