A dúsgazdagok 45%-a szerint a kriptovaluta jelenti a jövőt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Avagy a gazdag egyre gazdagabb lesz? Annak ellenére, hogy a Bitcoin, a legközkedveltebb kriptovaluta, értéke csupán tőzsdei csúcsának felén tengődik, őket ez egyáltalán nem tántorítja el a befektetéstől. Sőt, éppen ellenkezőleg. A kriptovaluták piacát az utóbbi időkben elárasztották a nagykutyák és úgy tűnik egy darabig nem is terveznek elmozdulni onnan. 

A Goldman Sachs, New York-i székhelyű multinacionális vállalat és pénzügyi intézet, értesülései szerint nemhogy csökkenne, épp hogy fellendülni látszik a kriptó beruházások mértéke. Ugyanis, amíg a traderek világszerte aggódnak a BTC árának alakulásán, addig a milliárdosok el vannak telve a kriptovaluta fejlődésével.

Egy friss tanulmány szerint a nagy családi vállalkozások fele (amelyek Amerikában a “family office” név alatt futnak) jelentős összegeket szándékozik kriptovalutákba invesztálni. Ezek a “családi irodák” különböző cégek irányítása alatt állnak, s egyúttal ők is kezelik a hozzájuk tartozó hatalmas vagyont. Efféle módon működik példának okáért a Jeff Bezos tulajdonában álló Amazon vagy a Jack Ma által létrehozott Alibaba is.

A szupergazdagok is kriptovalutára váltanak

A családi tulajdonokért felelős szervezetek ügyfeleik jövedelmét általában a jól bevált, szokványos lehetőségekbe fektetik be – ergo magántőkébe, ingatlanokba és befektetési alapokba. Viszont a kriptovaluták rohamos terjedése és növekedése az ő figyelmüket sem kerülte el, így készek nyitni az új szektor felé. Ahogy azt már Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa szerzője is megállapította, a készpénz egyre inkább elértéktelenedik. A süllyedő hajót pedig tanácsos minél hamarabb elhagyni ugyebár. Ráadásul 15%-uk már be is ruházott különféle kriptovalutákba és ezt folytatni is kívánja a jövőben. Főként annak okán, hogy a globális pénzügyek és a fiat valuta helyzete sem néz ki túl virágosnak.

 

Érdekes módon változékonyságuk ellenére a kriptovaluták egyre inkább belopják magukat a dúsgazdagok szívébe (és pénztárcájába).

„A családi vállalatok úgy vélik, hogy a kriptovalutákba való befektetés jelentheti a vízválasztót a jelenlegi szituációban. Az elmúlt évben jelentkező számos kiszámíthatatlan nehézség és a magas infláció nem tett jót a gazdaságnak.”

Az Amerikai Egyesült Államok egyébként remek táptalajt biztosít a digitális fizetőeszközök térhódításának, amely kapóra jön a befektetőknek is. Az országban legálisan megengedett kriptovalutákat birtokolni, emellett több, mint 17 000 kriptó ATM is üzemel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.