Egyetlen hónap alatt egymillióval nőtt a Brave felhasználók száma

A nyílt forráskódú Brave böngésző felhasználóinak száma márciusban egymillióval nőtt, ami további bizonyítéka növekvő népszerűségének. A hírt Des Martin, a cég marketingvezetője jelentette április 1-jén.

A koronavírus terjedése miatt bevezetett karantén/pánikintézkedés ugyan sok helyütt padlóra küldte a gazdaságokat, de nem úgy az internetes forgalmat. A szerencsejáték, e-kereskedelmi oldalak és a webes böngészés tevékenysége is rekord forgalmat bonyolít le a hetekben, jelentette még március 20-án a Bloomberg.

Az otthonülés egyik haszonélvezője a frissen közölt számadat alapján a Brave böngésző volt.

A személyes adatok védelmét prioritásként kezelő böngészőt nem kell különösképp bemutatnunk, számtalanszor írtunk róla (>>>Összes cikkünk a Brave böngészőről) a 2017-es 35 millió dolláros forrásgyűjtési akciója óta. A társaságot Brendan Eich alapította, aki korábban a Mozilla ügyvezetői pozícióját töltötte be.

Missziója, hogy visszaadja a felhasználók kezébe a személyes adataik fölötti rendelkezés jogát és egy tokenökoszisztémára épülő fenntartható hirdetési modellt építsen ki. A Brave-et itt tudjátok letölteni.