Egy indiai kriptobank megnyitotta első bankfiókját Dzsaipurban

Egy indiai kriptobank megnyitotta a világ első kriptó bankfiókját. Annak ellenére, hogy az országban még mindig nagy a bizonytalanság a digitális valuták szabályozását illetően.

A világ első fizikális kriptobankja

Az Unicas, az indiai online kriptobank platform Cashaa és az United Multistate Credit Co-op Society közös vállalkozása egy kriptó bankfiókot nyitott Dzsaipurban. A Multistate még októberben jelentette be az irányú terveit, hogy nem csak online, hanem 34 különböző helyszínen is nyújtana kriptovaluta banki szolgáltatásokat Észak-Indiában.

A Cashaa december 28-án tett közzé egy blogbejegyzést, amely szerint a Dzsaipurban megnyílt bankfiókon kívül még 13 másik bankfiók fog nyílni 2021 januárjának végéig India 3 tagállamában. Az Unicas emellett azon dolgozik, hogy 2022-re összesen 100 bankfiókot tudjon kialakítani. Dinesh Kukreja, az Unicas vezérigazgatója szerint a kriptobankok fizikai megjelenése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy személyre szabott kriptovaluta befektetési szolgáltatásokat nyújtsanak a helyi indiai piacon. Az Unicas takarékszámlával az ügyfelek digitális valutával és indiai rúpiával is végrehajthatnak tranzakciókat. Továbbá azonnali digitális kölcsön igénylésére is lehetőségük lesz.

Úton a “digitális India” felé

Kumar Gaurav, a Cashaa vezérigazgatója az új bankfiók megnyitásáról úgy nyilatkozott a Cointelegraph-nak, hogy ez egy szükséges lépés a “digitális India” létrehozása felé vezető úton. Az Unicas célja, hogy bemutassa a blokklánc technológia által nyújtott előnyöket, így a kényelmet és a biztonságot is.

India egy nagyon társaság- és család-alapú ország, ahol a pénzügyi döntéseket a családfő hozza meg, aki többnyire a 40 és 65 év közötti korcsoportba tartozik. Ennek a korcsoportnak azonban még szüksége van arra, hogy a saját szemével lássa a dolgokat mielőtt bármit is elhinne. Ezért döntöttünk úgy, hogy legalább 100 bankfiókot nyitunk, amelyek majd megalapozhatják a kriptóba vetett bizalmat, valamint a kriptovalutákkal kapcsolatos ismereteket is bővíthetik.

A szabályozással kapcsolatos bizonytalanságok ellenére a kriptovaluták használata folyamatosan növekszik Indiában, különösen a peer-to-peer (felhasználó és felhasználó közötti) kereskedés területén. Az indiai kormány jelenleg a Bitcoin tranzakciók megadóztatásának lehetőségeit vizsgálja.

Kapcsolódó: