Egy ismeretlen bitcoin bálna bevásárolt s a világ egyik legnagyobbjává vált

Egy ismeretlen kilétű bitcoin bálna az elmúlt napokban rendkívül nagy mennyiségben vásárolt BTC-t, amivel meglehetősen sok ember figyelmét felkeltette. Az idegennek a “buy the dip” (vagyis vásárolj alacsonyan) stratégiát bevetve sikerült felülkerekednie többek között a MicroStrategy-n is. A vállalat ezt megelőzően az előkelő harmadik helyet tudhatta magáénak a bálnák képzeletbeli ranglistáján, azonban búcsút kellett intenie a címnek. A semmiből előbukkanó rejtélyes egyénnek összejött a lehetetlen – meglepte a már sokat látott kriptovilágot, ami valljuk be, nem rossz teljesítmény. 

Az utóbbi időben a bálnák szokatlanul aktívak s úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap. A szóban forgó bálnához tartozó cím is szorgalmasan vásárolt a tavalyi év során, gyakorta versenyezve a Michael Saylor által alapított MicroStrategy-vel. Azonban az ismeretlen most mérföldeket vert a szoftvercégre.

A bálna tevékenysége az előző hetekben rohamosan fokozódott és az összes lehető dipnél nagy tételben vásárolt a kriptovaluták zászlóshajójának nevezett bitcoinból.

Többet ésszel, mint erővel avagy a rókalelkű bálna

Egy bitcoin elemző a Twitteren adott hangot véleményének az esettel kapcsolatban és szerinte az árfolyamcsökkenés áll az ügy hátterében. Ugyanis a visszaesés lehetővé tette a bálna számára, hogy több BTC-t vásároljon sokkal kevesebbért.

„Azután kezdett el vásárolni, hogy az árfolyam 69 000-ről 63 000-re csökkent. Azóta pedig, amíg egészen 36 000-ig zuhant vissza az árfolyam, minden egyes dipnél vett belőle. Ebből kifolyólag, ezt a leleményes taktikát alkalmazva, jóval több bitcoinhoz jutott hozzá, mint vetélytársai. A bálna 2,76 millárd dollárt fektetett be s több érme ütötte a markát, mint Saylor-nak, aki 3,75 milliárdot invesztált bele.”

bálna árfolyam

A bitcoin bálna akkor vált a világ harmadik legnagyobbjává amikoris 160 BTC-t vásárolt körülbelül 5 millió dollárért. Mellesleg a hét folyamán eddig 488-at vásárolt. Jelen pillanatban 124 485 bitcoin van a birtokában, míg a MicroStrategy-nek 124 391 áll a rendelkezésére.

A vásárlása időpontjában egyébként a piac 4%-os emelkedő tendenciát mutatott, de azóta újra zuhanóban van az árfolyam. A visszaesés kapóra jön a bálnák számára, akik így az ismeretlenhez hasonlóan alacsonyabb áron tehetnek szert a kriptovalutára. Természetesen teljesen biztosak abban, hogy a bikapiac során még magasabb értéket fog majd elérni.