Egy kanadai startup készpénztartalékainak 40%-át Bitcoinba helyezte

Egy ottawai székhelyű grafikai szoftvercég, a Snappa hétfőn jelentette be döntését, miszerint készpénztartalékának jelentős részét Bitcoinba helyezte át, az inflációra és a globális gazdasági bizonytalanságokra hivatkozva.

Nem tervezik, hogy egyhamar megválnának érméiktől

A cég társalapítója, Christopher Gimmer erősítette meg a hírt: “Maga az allokáció a készpénzkészletünk 40%-át képviseli.” A társaság azonban nem hozta nyilvánosságra a vásárolt Bitcoinok számát, melyek jelenleg birtokában vannak, és Gimmer sem adott ki további részleteket a tranzakcióval kapcsolatban “adatvédelmi okokra” hivatkozva.

A mostani tartalékok áthelyezése kriptovalutába azonban csak a kezdet a hét fős startup életében. “Folyamatosan érméket vásárolunk, és nem tervezzük eladni őket a közeljövőben” – mondta Gimmer a CoinDesk-nek. “Ha beigazolódik, hogy arra tart a bitcoin, mint amerre gondoljuk, akkor az allokációnk még magasabb arányú lehet.

Egy blogbejegyzésben Gimmer kifejtette meggyőződésüket, miszerint a hagyományos megtakarítási módokon kívül vannak előnyösebb opciók a piacon. “Úgy gondolom, hogy most már sokkal jobb megtakarítási technológiák állnak rendelkezésünkre” – írta Gimmer.Ez a technológia a Bitcoin.”

Már tőzsdén jegyzett vállalatok is elkezdtek Bitcoint venni

Pár héttel ezelőtt jelentette be a NASDAQ-on jegyzett üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat, a MicroStrategy, hogy tőkeallokációs stratégiája részeként Bitcoint vásárol. A társaság 21.454 Bitcoint vett (ennek vásárláskori értéke meghaladta a 250 millió dollárt). A stratégiával hosszú távon az infláció elkerülése a céljuk.

Gimmer is megemlítette blogbejegyzésében a MicroStrategy közelmúltbeli döntését, melyet “lenyűgözőnek” nevezett.